Wild Boar Ribs 3-2-1 Method

Άγρια Boar Ribs Μέθοδος 3-2-1

Dan Shahin

Ποια είναι η μέθοδος 3-2-1; 3 ώρες κάπνισμα για γεύση και φλοιό! 2 ώρες τυλιγμένο για να μαλακώσει! Χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο για παϊδάκια, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδακινί χαρτί ή κάτι παρόμοιο! 1 ώρα για να γλασάρει και να τελειώσει!

Ingredients

1 ράφι με νευρώσεις αγριόχοιρου

50 γρ Βούτυρο

75 ml χυμός μήλου

75 ml Μηλόξυδο

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κίτρινη μουστάρδα ή ζεστή σάλτσα

Προαιρετικό λούστρο:

50 ml σάλτσα μπάρμπεκιου ή 25 ml χυμός μήλου & 25 ml ξίδι μήλου Τρίψτε:

4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

2 κ.σ αλάτι

1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά

1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη

Preparation

Μέθοδος:

Ξεκινήστε συνδυάζοντας όλα τα συστατικά τρίψιμο και ανακατεύοντας καλά.

Καλύψτε τα παϊδάκια με μια λεπτή στρώση αμερικανικής κίτρινης μουστάρδας ή κάποια καυτερή σάλτσα για να βοηθήσετε το τρίψιμο να κολλήσει, ό,τι πραγματικά έχετε!

Καλύψτε ομοιόμορφα τα παϊδάκια με το τρίψιμο. Πιθανότατα θα έχετε πάρα πολύ τρίψιμο και έτσι, αν σας περισσέψει, κρατήστε το σε ένα βάζο για την επόμενη παρτίδα σας.

Ρυθμίστε τον καπνιστή σας στους 115 C με ενεργοποιημένη τη ρύθμιση καπνού. Χρησιμοποιούμε μπισκότα hickory αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γεύση θέλετε.

Μόλις φτάσει σε θερμοκρασία, βάλτε τα παϊδάκια στο καπνιστή και αφήστε τα να καπνίσουν για 3 ώρες.

Μετά από τρεις ώρες, αφαιρέστε τα παϊδάκια από το καπνιστή και απλώστε σε λίγο αλουμινόχαρτο.

Προσθέστε το βούτυρο, το χυμό μήλου, το ξίδι μηλίτη και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Τυλίξτε τα παϊδάκια και τα άλλα υλικά στο αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα ξανά στο καπνιστή.

Η ρύθμιση καπνού μπορεί τώρα να απενεργοποιηθεί.

Συνεχίζουμε να ψήνουμε τα παϊδάκια στους 115C για άλλες 2 ώρες.

Μετά από 2 ώρες βγάζετε τα παϊδάκια από το καπνιστή και ξετυλίγετε από το αλουμινόχαρτο.

Τοποθετήστε τα ξανά στον καπνιστή στους 115 C με απενεργοποιημένη τη ρύθμιση καπνού για μια τελευταία ώρα ή μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή τρυφερότητα που αναζητάτε.

Πριν τα τοποθετήσετε ξανά στο καπνιστή μπορείτε να προσθέσετε ένα γλάσο της αρεσκείας σας.

Μερικοί από τους χυμούς από το αλουμινόχαρτο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, ή η αγαπημένη σας σάλτσα μπάρμπεκιου ή ακόμα και να αφεθούν στεγνά και να τους πασπαλίσετε με λίγο ξύδι μήλου και χυμό μήλου (μίγμα 50/50).

Η επιλογή είναι δική σου!

Αγριοκαρυδιά
 Ξύλο

Hickory Bisquettes για Bradley Smokers

Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.

Shop Now