Moroccan Smoked Lamb Shank

Το μαροκινό καπνιστό Λαβανίζω



Ingredients

4 μπουτάκια αρνιού

Για την πάστα Χαρίσα:

6-8 τσίλι από bird's eye (ή άλλη πικάντικη πιπεριά τσίλι), τα κοτσάνια αφαιρέθηκαν

1 βολβός σκόρδο, ξεφλουδισμένο

1 κ.σ. κολίανδρο

1 κ.σ. κύμινο

1 ½ κ.γ. αλάτι kosher

3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. σέρι ή ξύδι κόκκινου κρασιού

Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Καπνιστό κοτόπουλο με βότανα:

4 μπούτια κοτόπουλου? κοκαλιάρικο, πετσί

Για άλμη:

3 ½ L (περίπου 1 γαλίλιο) νερό

½ φλιτζάνι αλάτι kosher

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Για σύνθετο βούτυρο βοτάνων

¾ φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

¼ φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (χρησιμοποίησα βασιλικό, ρίγανη, μαϊντανό, θυμάρι και δεντρολίβανο, διασκεδάστε με αυτό και ανακατέψτε το!)

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Preparation

Για την πάστα Χαρίσα:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την πάστα Harissa σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέστε περισσότερο λάδι εάν χρειάζεται για να επιτευχθεί η σωστή σύσταση.

Τρίψτε γενναιόδωρα τα κότσια αρνιού στην πάστα Harissa και αφήστε τα να μαριναριστούν όλη τη νύχτα (ή τουλάχιστον δύο ώρες πριν καπνίσετε).

Προθερμάνετε το Bradley Smoker σας στους 250°F (121,1 C) με Premium μπισκότα κύμινου τσίλι.

Τοποθετήστε τα κότσια αρνιού απευθείας στο καπνιστή και αφήστε το να καπνίσει για 3 ώρες ή μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 145°F (62,8C).

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Καπνιστό κοτόπουλο με βότανα:

Διαλύουμε τα υλικά για την άλμη.

Κοτόπουλο άλμης όλη τη νύχτα.

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την άλμη, ξεπλύνετε και στεγνώστε τα.

Προθερμάνετε το καπνιστή στους 275-300°F (135C-148,9C) με Premium Hunter's Blend Bisquettes.

Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια σχάρα σε ταψί ή ταψί αλουμινίου και στη συνέχεια τοποθετήστε το μέσα στο καπνιστή.

Ανακατέψτε τα υλικά για το βούτυρο από βότανα.

Αλείφετε περιοδικά το κοτόπουλο με βούτυρο.

Καπνίζετε για 2 – 3 ώρες ή μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 73,9 C.

Αφαιρέστε από το καπνιστή και αλείψτε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Συνταγή: Lena Clayton