Στήθος πάπιας Καπνιστό βοδινό κρέας
Πάπστρι πάπια είναι πολύ σαν κανονικό βόειο κρέας παστράμι, αλλά με μια βαθύτερη γεύση και ακαταμάχητο πλούτο.
Ingredients
4 Στήθη πάπιας
4 λίτρα Νερό
175 g Morton's Kosher
Αλάτι 100 γρ
Καστανή Ζάχαρη 12 γρ
Ροζ αλάτι ωρίμανσης
5 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
2 1/2 κουταλιά της σούπας μπαχαρικό τουρσί
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ρούμι παστράμι
Τρίψιμο παστράμι:
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας σπόροι κόλιανδρου σπασμένοι
½ κουταλιά της σούπας κόλιανδρο σε σκόνη
½ κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού Σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού Κρεμμύδι σε σκόνη
½ κουταλάκι σπόρους μουστάρδας
½ κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
Preparation
Μέθοδος:
Για να προετοιμάσετε την άλμη, συνδυάστε την καστανή ζάχαρη, το ροζ αλάτι, το αλάτι kosher, το σκόρδο, το μπαχαρικό τουρσί και 2 λίτρα νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη και το αλάτι. Αφήστε να κρυώσει πλήρως.
Μόλις κρυώσει τελείως η άλμη, προσθέστε το στήθος πάπιας φροντίζοντας να βυθιστεί πλήρως, σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο για 5 ημέρες.
Μετά από 5 ημέρες σκλήρυνσης, ξεπλύνετε το στήθος πάπιας με κρύο νερό, στεγνώστε το και τοποθετήστε το σε συρμάτινη σχάρα ακάλυπτη μέσα στο ψυγείο για περίπου 2-4 ώρες.
Ρυθμίστε το καπνιστή στους 110 C με μπισκότα με γεύση ξύλο κερασιού.
Περιχύνετε κάθε στήθος πάπιας με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το τρίψιμο παστράμι σε όλη την πάπια, καλύπτοντας καλά.
Μόλις ο καπνιστής φτάσει σε θερμοκρασία, προσθέστε το στήθος πάπιας.
Καπνίζετε για 1,5-2 ώρες μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 73 C.
Κόψτε το καθένα σε ένα λαχταριστό σάντουιτς παστράμι πάπιας με μουστάρδα και ξινολάχανο ή όπως αλλιώς θέλετε να το απολαύσετε.
Κεράσι
Ξύλο
Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.
Shop Now