Σπάνιος, Καπνιστή μπριζόλα στο Rosti
Ομολογώ ότι είμαι απρόθυμος να σύρετε τον καπνιστή Bradley από το υπόστεγο όταν υπάρχει η ξεχωριστή πιθανότητα ότι πρόκειται να υπάρξει ξαφνική καταιγίδα ή/και πρόκειται να ανατινάξει, αλλά τότε μπορεί να αξίζει να το κάνετε για 10-20 λεπτά Το κάπνισμα της μπριζόλας με βερνίκι για να μετατρέψει το μεσημεριανό σε μια φθινοπωρινή αποκάλυψη.
Ingredients
(Σερβίρει 2)
Μια μεγάλη, καθαρισμένη πατάτα
30 γρ βούτυρο λιωμένο
Ένα μικρό καρότο
Αλατοπίπερο
3 ντομάτες καλού μεγέθους
Ελαιόλαδο
Φύλλα σπανακιού
100 γρ φασόλια ψιλά
Μικρό πόμολο βουτύρου
Preparation
Το ελαφιού είναι φυσικά πολύ άπαχο, και η μπριζόλα ελαφιού αξίζει να μαγειρευτεί και να σερβιριστεί σπάνια, ή καθόλου!
Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας 2 μπριζόλες να έχουν πάχος τουλάχιστον 1" - και ακόμη και σε αυτό το πάχος θα ζυγίζουν 150 γραμμάρια η καθεμία - αλλά αυτό είναι αρκετό καθώς η γεύση είναι υπέρτατη.
Τοποθετήστε το Bradley Smoker με μισή ντουζίνα μπισκότα βελανιδιάς στη στοίβα και μην θερμαίνετε το ντουλάπι.
Αφήστε το να γεμίσει με καπνό και στη συνέχεια τοποθετήστε 2 μπριζόλες σε μια σχάρα και καπνίστε για 10-20 λεπτά, αρκετά για λεπτότητα και για να δώσετε μια πρόσθετη διάσταση στη γεύση.
Αφήνω στην άκρη.
(Σερβίρει 2)
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220°C
Παρβράζετε το μια μεγάλη, καθαρισμένη πατάτα για 12 λεπτά, στραγγίστε και κρυώστε αρκετά για να μπορέσετε να το χειριστείτε.
Τρίβουμε χοντροκομμένα την πατάτα σε ένα μπολ που περιέχει το 30 γρ βούτυρο λιωμένο.
Φλούδα ένα μικρό καρότο και τρίβουμε ψιλά και στο μπολ της πατάτας προσθέτοντας αλατοπίπερο, γυρίζοντας όλα να συνδυαστούν.
Πλάθουμε το μείγμα σε δύο μπουρεκάκια ρόστι και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά να ροδίσουν και να ψηθούν.
Ταυτόχρονα, καθίστε 3 ντομάτες καλού μεγέθους, κομμένες στη μέση και αφαιρεμένα τα σπόρια/πυρήνα, σπρώχνοντας προς τα έξω με τους αντίχειρες - σαν μικρά φλιτζάνια - σε ένα μικρό σκεύος πυρίμαχο, πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και γεμίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε και στο φούρνο αλλά τα βγάζουμε μόλις μικρύνουν και πάρουν χρώμα.
Ανακτήστε το ελαιόλαδο για μελλοντική χρήση για ντρέσινγκ σαλάτας και ρίξτε λίγο με ένα κουτάλι για λίγο μαραμένα φύλλα σπανακιού σε κάθε μισό.
Διατηρούμαι ζεστός.
Μάγειρας 100 γραμμάρια ψιλά φασόλια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε, τα περιχύνουμε με λίγο από το λάδι ντομάτας να γλασάρουν και τα διατηρούμε ζεστά.
Βουρτσίστε το δικό σας μπριζόλες φιλελεύθερα με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι να κάψει και στη συνέχεια μαγειρεύουμε τις μπριζόλες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά συνολικά, γυρίζοντας κάθε 20 δευτερόλεπτα.
Αυτό θα σας δώσει υπέροχο χρώμα και ένα χυμώδες ροζ εσωτερικό.
Σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ξεκουράζουμε για 6 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε 100 ml ζωμό βοδινού.
Ξύστε γύρω από το τηγάνι να ενσωματωθούν τα υπολείμματα κρέατος, μειώστε στο μισό και προσθέστε α μικρό κουμπί βουτύρου.
Ανακινήστε το για να ενσωματωθεί και, τέλος, ελέγξτε τα καρυκεύματα.
Σερβίρετε μπριζόλα ελαφιού πάνω από ρόστι, περιχύνετε με λαχανικά και περιχύνετε με το κουτάλι λίγη σάλτσα.
Δρυς
Ξύλο
Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.
Shop Now