Smoked Boneless Leg of Lamb

Καπνισμένο κόκορα Πόδι αρνιού Συνταγή



Εδώ είναι μια απίστευτη συνταγή για καπνιστό πόδι χωρίς κόκαλα αρνιού. Είναι γεμάτο γεύση και τόσο τρυφερό.

Ingredients

1 αρνί μπούτι χωρίς κόκαλα (περίπου 2 με 2½ κιλά σε βάρος)

4 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

1 Κγ θυμάρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μπισκετάκια με γεύση Bradley - μήλο, βελανιδιά ή χικαρυό

Preparation

Κόψτε το κρέας από το περιττό λίπος και προσπαθήστε να διατηρήσετε το κρέας σε ομοιόμορφο πάχος.

Αυτό βοηθά να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα και κάπνισμα σε όλη τη διάρκεια. Αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε σπάγκο κουζίνας για να δέσετε το αρνί, ώστε να ματσαδιστεί για να σχηματιστεί ένα ωραίο ψητό.

Ανακατεύουμε μαζί το σκόρδο, το λάδι και τα μπαχαρικά και τρίβουμε σε όλο το αρνί. Τοποθετήστε το αρνί σε ένα πιάτο και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να μαριναριστεί.

Τοποθετήστε το αρνί σε μια σχάρα καπνιστών.

Ρυθμίστε το καπνιστή στους 250°F χρησιμοποιώντας μήλο, βελανιδιά, χοιρινό ή άλλα πιο ήπια μπισκότα ξύλου.

Καπνίζετε το αρνί για περίπου 3-4 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος φτάσει περίπου τους 145°F, που είναι ένα ωραίο μέτριο σπάνιο. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν το αρνί τους πιο σπάνιο, ενώ σε άλλους αρέσει πιο καλοφτιαγμένο, γι' αυτό παρακολουθήστε τη θερμοκρασία και αφαιρέστε το στην επιθυμητή ετοιμότητα.

Με Στηβ Σίλκα