Smoked Deer or Steak Sticks Recipe

Καπνιστό Ελάφια ή μπριζόλα Συνταγή ραβδιών



Αυτή η συνταγή καπνιστών ελαφιών ή μπριζόλων είναι πολύ εύκολη και κάνει μια καλή επιλογή για εκείνους τους νέους στο κρύο κάπνισμα. Η συνταγή είναι πολύ ευέλικτη, όπως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βόειο κρέας ή το παιχνίδι. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε εάν προτιμάτε να τα ψήσετε σε ένα ταψί ή να τα καπνίσετε. Εάν επιλέξετε το κάπνισμα, δοκιμάστε τα Hickory Bisquettes και καπνίστε για 6 έως 8 ώρες στα 200 F.

Ingredients

1 λίβρα αλεσμένη μπριζόλα ή αλεσμένο ελάφι

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή τρυφερό αν υπάρχει (Morton's Tenderquick) (7½ κουτ.

1 κουταλάκι του γλυκού υγρό καπνό (5 κουταλιές της σούπας)

¾ Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (3¾ κουταλάκι του γλυκού)

½ κουταλάκι του γλυκού σιναπόσπορο (2½ κ.γ.)

½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι μάραθου - ελαφρώς θρυμματισμένοι (2½ κουταλάκι του γλυκού)

¼ κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισου (1¼ κουταλάκι του γλυκού)

¼ Τsp σκόρδο σε σκόνη (1¼ κ.γ.)

1 Κουτί 1/16 περίβλημα

Αυτό είναι για συνταγή 5 κιλών

Preparation

Αν είναι ελάφι (κρέας ελαφιού), αλέστε 1 κιλό ελαφιού και ½ λίβρες χοιρινό.

Ανακατεύουμε καλά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε. Βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Αποκτήστε ηλεκτρικό μύλο ή μύλο χειρός με εξάρτημα γέμισης και μικρότερο σωλήνα γέμισης.

Βάλτε το περίβλημα σε ζεστό νερό και αφήστε το να μαλακώσει.

Σύρετε το περίβλημα στο ακροφύσιο του γεμίσματος και περιστρέψτε το άκρο του περιβλήματος.

Ξεκινήστε να γεμίζετε αργά το περίβλημα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό μήκος.

Κόψτε και στρίψτε το άκρο. Ψήστε ή καπνίστε ξυλάκια.

Αν ψήνουμε σε ταψί για κρεατοπαραγωγή, τότε ψήνουμε στους 200ºF για 3 με 4 ώρες με την πόρτα του φούρνου ελαφρώς ανοιχτή.

Εάν καπνίζετε, χρησιμοποιήστε τσιπς ή πριονίδι σε ηλεκτρικό καπνιστή ή απλό καπνιστή και καπνίστε 6 έως 8 ώρες στους 200ºF.