alt=boar ham sliced

Smoked Boar Ham Recipe



Making ham always seems to be an art of some sort. However, after a few trail runs, you are able to make your own ham and you will taste the difference 100%. Follow this step by step recipe and you will find that even making ham can be done by everyone. So get that Bradley smoker going and let us know how it turned out!

Now this recipe can easily be applied to a raw pork ham, if you can’t get your hands on any boar

Ingredients

Ένα ζαμπόν κάπρου, με το κόκαλο

Για άλμη:

4 L νερό

1 φλιτζάνι αλάτι kosher

1 Φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας θεραπεία #1

3 ξυλάκια κανέλας

2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους γλυκάνισου

10-12 γαρύφαλλα

8 φύλλα δάφνης

2 κουταλιές της σούπας ξερό άνηθο

2 κουταλιές της σούπας σπόρους μουστάρδας

2 κουταλιές της σούπας κόκκους πιπεριού

1 φλιτζάνι μέλι/σιρόπι σφενδάμου

Preparation

Βάλτε τα υλικά για την άλμη να βράσουν για να διαλυθούν πλήρως το αλάτι και η ζάχαρη.

Δροσίστε την άλμη όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Βυθίστε το ζαμπόν σε άλμη σε ένα μη αντιδραστικό δοχείο (πλαστικό ή κεραμικό), βεβαιωθείτε ότι το ζαμπόν είναι πλήρως καλυμμένο.

Ζαμπόν άλμης για 14 μέρες στο ψυγείο.

Ξεπλύνετε την περίσσεια άλμης.

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και περιχύνουμε με το ζαμπόν. Αφήστε βυθισμένο για 20-30 λεπτά.

Στεγνώστε ταμποναριστά.

Ζαμπόν καπνιστού σε καπνιστή ρύθμιση μεταξύ 200-250°F με μπισκότα σφενδάμου μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 150°F (περίπου 4-5 ώρες). Ενώ καπνίζει το ζαμπόν βουρτσίστε ελαφρά με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου κάθε ή δύο ώρες

Τελειώστε στο φούρνο στους 375°F μέχρι εσωτερική θερμοκρασία 160°F, αλείφοντας με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου κάθε μισή ώρα.

Αφήστε το να κρυώσει για 15-30 λεπτά πριν το κόψετε.