Καπνιστό Ζαμπόν Συνταγή
Κάνοντας το ζαμπόν φαίνεται πάντα να είναι μια τέχνη κάποιου είδους. Ωστόσο, μετά από μερικές διαδρομές, είστε σε θέση να φτιάξετε το δικό σας ζαμπόν και θα δοκιμάσετε τη διαφορά 100%. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή βήμα προς βήμα και θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και η παραγωγή ζαμπόν μπορεί να γίνει από όλους. Γι 'αυτό πάρτε αυτό το Bradley Smoker πηγαίνει και ενημερώστε μας πώς αποδείχθηκε!
Τώρα αυτή η συνταγή μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί σε ένα ωμό χοιρινό ζαμπόν, αν δεν μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας σε οποιοδήποτε αγριό
Ingredients
Ένα ζαμπόν κάπρου, με το κόκαλο
Για άλμη:
4 L νερό
1 φλιτζάνι αλάτι kosher
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας θεραπεία #1
3 ξυλάκια κανέλας
2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους γλυκάνισου
10-12 γαρύφαλλα
8 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας ξερό άνηθο
2 κουταλιές της σούπας σπόρους μουστάρδας
2 κουταλιές της σούπας κόκκους πιπεριού
1 φλιτζάνι μέλι/σιρόπι σφενδάμου
Preparation
Βάλτε τα υλικά για την άλμη να βράσουν για να διαλυθούν πλήρως το αλάτι και η ζάχαρη.
Δροσίστε την άλμη όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Βυθίστε το ζαμπόν σε άλμη σε ένα μη αντιδραστικό δοχείο (πλαστικό ή κεραμικό), βεβαιωθείτε ότι το ζαμπόν είναι πλήρως καλυμμένο.
Ζαμπόν άλμης για 14 μέρες στο ψυγείο.
Ξεπλύνετε την περίσσεια άλμης.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και περιχύνουμε με το ζαμπόν. Αφήστε βυθισμένο για 20-30 λεπτά.
Στεγνώστε ταμποναριστά.
Ζαμπόν καπνιστού σε καπνιστή ρύθμιση μεταξύ 200-250°F με μπισκότα σφενδάμου μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 150°F (περίπου 4-5 ώρες). Ενώ καπνίζει το ζαμπόν βουρτσίστε ελαφρά με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου κάθε ή δύο ώρες
Τελειώστε στο φούρνο στους 375°F μέχρι εσωτερική θερμοκρασία 160°F, αλείφοντας με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου κάθε μισή ώρα.
Αφήστε το να κρυώσει για 15-30 λεπτά πριν το κόψετε.