Το μαροκινό καπνιστό Λαβανίζω Συνταγή
Μάθετε εδώ πώς να φτιάξετε πάστα Harissa. Είναι ένα τυνησιακό καυτό πιπέρι τσίλι, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βουτιά, ή ως μαρινάδα. Σε αυτή τη συνταγή, το χρησιμοποιήσαμε για να μαριναρίσουμε αυτά τα καπνιστά αρνί. Σερβίρετε με ψωμί πίτα, πολτοποιημένες πατάτες ή με κουσκούς για να ακολουθήσετε τη μαροκινή παράδοση.
Ingredients
4 μπουτάκια αρνιού
Για την πάστα Χαρίσα:
6-8 Bird's eye τσίλι (ή άλλη πικάντικη πιπεριά τσίλι) - αφαιρούνται οι μίσχοι
1 βολβός σκόρδο - ξεφλουδισμένο
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι kosher
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από σέρι ή κόκκινο κρασί
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Bradley Flavor Bisquettes – Premium Bisquettes Chili Cumin Bisquettes
Preparation
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την πάστα Harissa στο μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε περισσότερο λάδι εάν χρειάζεται για να επιτευχθεί η σωστή συνοχή.
Τρίψτε γενναιόδωρα τα κότσια αρνιού στην πάστα Harissa και αφήστε τα να μαριναριστούν όλη τη νύχτα (ή τουλάχιστον δύο ώρες πριν καπνίσετε).
Προθερμάνετε το Bradley Smoker σας στους 250°F με Premium μπισκότα κύμινου τσίλι.
Τοποθετήστε τα κότσια αρνιού απευθείας στον καπνιστή και αφήστε το να καπνίσει για 3 ώρες ή μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 145°F.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά και μετά σερβίρουμε.