Καπνιστό Αγριόχοιρος Συνταγή
Το κάπνισμα αγριόχοιρου είναι μια απίστευτη εμπειρία. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πώς να καπνίζετε σωστά κρέας. Πειραματιστείτε και διασκεδάστε.
Ingredients
1 φλιτζάνι επιτραπέζιο αλάτι ανά 1 γαλόνι νερού
Οι λεπτές αρωματικές ύλες μπορούν να εγχυθούν στο κρέας συμπεριλαμβάνοντας ζάχαρη (½ φλιτζάνι ανά 1 γαλόνι νερό), σκελίδες σκόρδου, κρεμμύδια, φύλλα δάφνης, κόκκους πιπεριού, βότανα ή οτιδήποτε άλλο
Preparation
Ανακατεύουμε και ανακατεύουμε το νερό και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί.
Για μεγάλες ποσότητες, ίσως χρειαστεί να ζεστάνετε το νερό για να διαλυθεί το αλάτι.
Εάν ζεστάνετε την άλμη, κρυώστε την πριν προσθέσετε κρέας.
Προσθέστε το κρέας και αφήστε το να μουλιάσει για αρκετές ώρες στο ψυγείο.
Basting:
Σχεδόν οποιοδήποτε υγρό θα κάνει αρκεί να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Η ζάχαρη καίγεται γρήγορα, επομένως προσθέστε μόνο γλάσες και σάλτσες μπάρμπεκιου (που είναι γεμάτες ζάχαρη) κατά τα τελευταία 20 λεπτά μαγειρέματος.
Barding:
Το να καλύπτετε το κρέας με λιπαρό μπέικον ή άλλα λιπαρά ενώ ψήνεται είναι μια άλλη τεχνική.
Κάπνισμα στον καπνιστή:
Προθερμάνετε στους 200°F – 225°F. Καπνός για 1½ – 2 ώρες ανά λίβρα, με χρήση ξύλου μεσκίτσου.
Αν θέλετε άρωμα καπνού, χρησιμοποιήστε το καπνιστή σας για τις πρώτες 1 – 2 ώρες για να εμποτίσετε λίγο άρωμα καπνού στο κρέας.
Τυλίγουμε το κρέας σε αλουμινόχαρτο και τελειώνουμε το μαγείρεμα. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στο καπνιστή είτε στο φούρνο. Θα έχετε ένα υπέροχο κομμάτι καπνιστού κάπρου για να απολαύσετε.