alt=smoked kabanos

Καπνιστό Καμπάνος Συνταγή



Ένα παραδοσιακό πολωνικό καπνιστό λουκάνικο, ο Kabanos διαθέτει ένα μακρύ λεπτό σχήμα U. Σήμερα είναι δυνατόν να τα γεμίσετε σε λεπτό περίβλημα κολλαγόνου αντί για περίβλημα προβάτων. Αυτό επιτρέπει τη διατήρηση του χαρακτηριστικού τους σχήματος.

Ingredients

2½ λίβρες ώμος κάπρου

10 Οζ λίπος (αφού μάζεψα ένα μισό κάπρο από το κρεοπωλείο, υπήρχε άφθονο λίπος για χρήση από το δέρμα και τον ώμο. Αλλά αν έχετε μόνο τον κομμένο ώμο κάπρου, ρωτήστε τον τοπικό κρεοπώλη σας για χοιρινό λίπος. Θα πρέπει να έχουν μερικοί)

25 γρ αλάτι

4 γρ ζάχαρη

4 g μαύρο πιπέρι

2 γρ μοσχοκάρυδο

2 g κύμινο

3 G Θεραπεία #1

 Γ παγωμένο νερό

Περίβλημα προβάτου ή περίβλημα κολλαγόνου 22 mm

Preparation

Κύβος λίπος και κρέας

Συνδυάστε τα καρυκεύματα και πολτοποιήστε, στη συνέχεια ρίξτε κρέας και λίπος σε αυτό. Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις για 1 ώρα.

Τρίψτε τα μαζί.

Ανακατέψτε  φλιτζάνι νερό με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.

Εάν χρησιμοποιείτε περίβλημα προβάτου, μουλιάστε και ξεπλύνετε το περίβλημά σας πριν γεμίσετε το λουκάνικο. Γεμίζουμε ατομικά λουκάνικα (περίπου 60 εκ.).

Χρησιμοποιώντας μια αποστειρωμένη βελόνα, ανοίξτε τυχόν τρύπες αέρα.

Στεγνώστε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Δέστε τον σπάγκο του κρεοπωλείου σε κάθε άκρο κάθε λουκάνικου και αφήστε το από τα άγκιστρα για λουκάνικο, διπλώνοντας κάθε λουκάνικο στη μέση. Στη συνέχεια καπνίστε για 1 ώρα στους 130°F με μπισκότα μήλου Bradley.

Ανεβάστε τη θερμοκρασία του καπνιστή στους 200-225°F και καπνίστε μέχρι μια εσωτερική θερμοκρασία 160°F (περίπου 2½ ώρες)

Στεγνώστε ξανά το σαλάμι σε δροσερό, σκοτεινό μέρος (50-60°F) για 3-5 ημέρες πριν το φάτε

Από: Λένα Κλέιτον