Smoked Rack of Lamb on plate with carrots and potatoes for Easter Dinner

Καπνιστή άνοιξη Ράφι αρνιού Συνταγή



Το Πάσχα είναι εδώ και η άνοιξη είναι στον αέρα! Τίποτα δεν μας κάνει να σκεφτόμαστε περισσότερο την άνοιξη από το αρνί. Σερβίρετε με το αγαπημένο σας πιάτο Spring Time!

Ingredients

2 Ράφια αρνιού

Για τη μαρινάδα:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

3 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher

1 Φλιτζάνι νερό

Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Apple

Preparation

Συνδυάστε τα υλικά για τη μαρινάδα.

Κόψτε οποιοδήποτε κρέας από τα φασόλια αν οι σχάρες δεν ήταν ήδη «γαλλισμένες» και αφαιρέστε τη μεμβράνη.

Τοποθετούμε το αρνί σε ένα δοχείο και το σκεπάζουμε με τη μαρινάδα, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί όλη νύχτα.

Την επόμενη μέρα, προθερμάνετε το καπνιστή σας στους 200-225°F με μπισκότα με γεύση μήλου Bradley.

Αφαιρέστε το αρνί από τη μαρινάδα και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Στεγνώστε και ψεκάστε ή βουρτσίστε με μια ελαφριά επικάλυψη λαδιού.

Καπνίστε για περίπου μία ώρα ή έως ότου επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 135°F για μέτρια σπάνια (λιγότερος χρόνος για σπάνιες και περισσότερο αν προτιμάτε καλά κάνετε).

Αφαιρέστε από τον καπνιστή και αφήστε το να ξεκουραστεί.

Κόψτε τη σχάρα και σερβίρετε με το αγαπημένο σας συνοδευτικό της Άνοιξης!

Συνταγή: Lena Clayton