Καπνιστό Λουκάνικα Elk Landjæger Συνταγή
Το Landjæger είναι ένα αποξηραμένο λουκάνικο, συνήθως φτιαγμένο με βόειο κρέας και χοιρινό. Είναι καλό ως ταξιδιωτικό σνακ, επειδή δεν χρειάζεται να ψύχεται.
Ingredients
2 λίβρες κρέας άλκης
½ Lb λίπος χοιρινού/κάπρου
25 g αλάτι kosher
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
9 g κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι σέλινου
1 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
3 G θεραπεία N.2
80 ml νερό
Κουλτούρα 4G Mondostart
Bradley Smoker Alder Bisquettes
Preparation
Κύβος κρέατος & λίπους.
Συνδυάστε το κρέας με όλα τα καρυκεύματα, τα μπαχαρικά, το νερό και το Cure N.2.
Μαρινάρετε όλη τη νύχτα.
Τοποθετήστε το κρέας στην κατάψυξη και ετοιμάστε το μύλο κρέατος.
Μουλιάστε το περίβλημα του γουρουνιού σε γλυκό νερό.
Χοντρολέβουμε το κρέας και το λίπος μαζί και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Ξεπλύνετε το περίβλημα και ετοιμάστε γεμιστήρα λουκάνικων.
Προσθέστε την καλλιέργεια Mondostart και ανακατέψτε καλά.
Γεμίστε το περίβλημα του λουκάνικου και στρίψτε το σε συνδέσμους.
Αποστειρώστε μια βελόνα και ανοίξτε τυχόν τρύπες αέρα.
Αφήστε τα λουκάνικα να παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.
Ζυμώστε το λουκάνικο για 48 ώρες σε καθαρό, σφραγισμένο μέρος με υψηλή υγρασία και θερμοκρασία 71°F.
Λουκάνικα κρύου καπνού με μπισκότα σκλήθρου για 3 ώρες.
Αφαιρέστε από τον καπνιστή και τοποθετήστε το σε θάλαμο στεγνώματος για 2 εβδομάδες, διατηρώντας χαμηλή θερμοκρασία (54 – 60°F) και σχετική υγρασία 80%.
Φυλάσσεται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.