P10 Καπνιστή πάπια Στήθος
Το αποτέλεσμα είναι νόστιμο.
Ingredients
2 Στήθος πάπιας
Αλμη:1L Νερό
25,5 γρ αλάτι
25,5 g καστανή ζάχαρη
+ οποιαδήποτε αρωματικά της επιλογής σας. Συνηθίζαμε:2 σκελίδες σκόρδο (χτυπημένες/μωλωπισμένες)
2 Φύλλα Δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού Κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κλωνάρι Θυμάρι
Αυτή η συνταγή άλμης έχει φτιαχτεί για 2 x 125 g στήθος πάπιας χρησιμοποιώντας άλμη ισορροπίας 2%, αλλά μπορεί να κλιμακωθεί για όσους θέλετε να μαγειρέψετε χρησιμοποιώντας μια αριθμομηχανή άλμης ισορροπίας.
Preparation
Μέθοδος:
Τοποθετήστε όλα τα υλικά άλμης σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και μετά αφήστε το να κρυώσει. Όταν κρυώσουν, αλατίστε τα στήθη της πάπιας για 16-24 ώρες, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε τα με μια πετσέτα κουζίνας. Αφήστε να στεγνώσει στον αέρα, ξεσκέπαστο στο ψυγείο σε σχάρα για τουλάχιστον 2 ώρες.
Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή P10 στους 115 C.
Μόλις το στήθος της πάπιας στεγνώσει και είναι έτοιμο για μαγείρεμα, βάλτε τον καπνό P10 να ξεκινήσει. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε ξύλα φρούτων ή ξηρών καρπών με πάπια όπως το μήλο, το κεράσι ή το χίκυρο.
Βάλτε το στήθος της πάπιας σας στο καπνιστή P10 για να καπνίσει για περίπου 1,5-2 ώρες για να φτάσει στην επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία 62-65C ανάλογα με το ψήσιμο που προτιμάτε. Μας αρέσει να το αφαιρούμε στους 62C και να το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Σε αυτό το σημείο μπορείτε να επιλέξετε:Απολαύστε το στήθος πάπιας σας ζεστό ως έχει
Τηγανίζουμε για να γίνει τραγανή η πέτσα
Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε κρύα σε φέτες
Κεράσι
Ξύλο
Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.
Shop Now