Smoked Venison Bonfire Bangers

Καπνιστό Ελάφι Bonfire Bangers

Sandra Tate

Έτσι, με το Halloween και το Bonfire Night να πλησιάζουν, σκέφτομαι ότι τα τοπικά μου λουκάνικα ελαφιού αξίζουν να καπνιστούν για την περίσταση για να δώσουν μια ωραία ανατροπή σε αυτό που μπορεί να είναι πολύ βασικό φαγητό σε εξωτερικούς χώρους.

Ingredients

Preparation

Αυτά τα λουκάνικα από λίπος ελαφιού με καπνιστό άρωμα, συνοδευόμενα με παρακμώδη πολτό σκόρδου και γλυκά, καραμελωμένα κρεμμύδια ή με δερμάτινες πατάτες μπουφάν, θα εκτιμηθούν από όλους. Και εποχιακή μπότα!

Πρόσφατα μετακόμισα στο Frome και ένα κρεοπωλείο άνοιξε βολικά εδώ που πουλούσε εξαιρετικό τοπικό βοδινό κρέας και άλλα τέτοια, αλλά ήταν τα γενναιόδωρα λουκάνικα ελαφιού που τράβηξαν την προσοχή μου. Αγόρασα 24 για να καπνίσω και να παγώσω μερικά για αργότερα! Θα μπορούσατε φυσικά να καπνίσετε ζεστό, αλλά εγώ τα κάπνισα κρύα για μια ώρα στο Bradley Smoker - χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα κρύου καπνού - και χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα μου, δρύινα μπισκότα.

Απλώστε το πάνω από συρμάτινες σχάρες για να καπνίσετε όλο το πόδι.

Οι βαρείς καπνιστές μπορεί να επιλέξουν να φύγουν περισσότερο, αλλά δεν μου αρέσει να κατακλύζω το κρέας, απλά θέλω να το ενισχύσω.

Τη νύχτα του Bonfire μπορείτε στη συνέχεια να ψήσετε στη σχάρα, να τηγανίσετε ή - όπως κάνω εγώ - να ψήσετε σε ένα ταψί σε φούρνο 200°C, αλειμμένο με ελαιόλαδο (το ελάφι φημίζεται για το άπαχο του, οπότε λίγο λάδι ή βούτυρο βοηθάει) και να γυρίσετε ένα ζευγάρι πολλές φορές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Και για τις προτάσεις σερβιρίσματος...

Τα λουκάνικα θα χρειαστούν 20-30 λεπτά για να ψηθούν.

Στον ίδιο φούρνο με τα μπανγκέρ, τυλίξτε μια κεφαλή σκόρδου, κομμένη στη μέση οριζόντια για να φαίνονται οι σκελίδες, σε ένα πουγκί με ελαιόλαδο και αφαιρέστε μετά από περίπου 30 λεπτά όταν το σκόρδο είναι μαλακό και τρυφερό).

Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε και κόψτε τα μεγάλα λευκά κρεμμύδια και μαγειρέψτε σιγά σιγά σε ένα τηγάνι με βούτυρο και λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Βράζετε τις πατάτες να μαλακώσουν και πολτοποιείτε μαζί με το σκόρδο, στυμμένο από τη φλούδα μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα χτυπήματα με βούτυρο και αλατοπίπερο κατά βούληση. Και αν όλα αυτά φαίνονται πολύ ενοχλητικά,

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και κάνουμε ένα ψήσιμο σε ένα τηγάνι με καπνιστά λουκάνικα ελαφιού με κομμάτια καρυκευμένης γλυκοπατάτας.

Μετά από 30 λεπτά και τουλάχιστον ένα γύρισμα του περιεχομένου κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέστε μερικές μεγάλες χούφτες νεαρό σπανάκι και γυρίστε το.

Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 3 λεπτά και μετά σερβίρουμε!

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now