alt="bacon cocktail"

Καπνιστό Κοκτέιλ μπέικον Για συνταγή της Ημέρας της Βικτώριας



Η άφιξη της Ημέρας της Βικτώριας σημαίνει να βάζουμε τον μακρύ χειμώνα πίσω μας, προετοιμάζοντας για θερμότερες μέρες μπροστά και απολαμβάνοντας ένα μακρύ, χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο.

Σε όσους βρίσκονται σε καναδικά εδάφη, είναι η LA Journée Nationale des Patriotes, στη μνήμη των αγγλοφωνικών και των φραγκοφωνών ακτιβιστών. Είναι αυτοί που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία στο Κεμπέκ κατά τον 19ο αιώνα.

Μερικοί αναφέρονται σε αυτό ως Ημέρα Firecracker, λόγω των θεαματικών οθονών πυροτεχνημάτων που εμφανίζονται σε πόλεις σε όλη τη χώρα.

Αλλά για τους περισσότερους από εμάς, την Ημέρα της Βικτώριας, μπορεί να καιρό το Σαββατοκύριακο, ίσως και ό, τι λέτε, δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να βγουν έξω με τους φίλους και την οικογένεια και να γιορτάσουν μια γλυκιά μέρα διακοπών. Με όλους τους εορτασμούς που αρχίζουν, φέρνει μια σημαντική ερώτηση - τι πίνετε;

Μπορεί να είστε ένας από εκείνους τους καναδούς που αναφέρονται με αγάπη σε αυτό ως Μαΐου δύο τεσσάρων ημέρας, σε σχέση με ένα 24 πακέτο μπύρας. Εάν ναι, διαβάστε παρακάτω!

Έχουμε ένα καπνιστό, αλμυρή παρασκευή για να δοκιμάσετε. Προέρχεται από την Patricia Richards του Thrillist.com. Απολαμβάνω!

Ingredients

1 ¼ Ανταλλακτικά βασιλικός Hayden's bourbon

1 μέρος λικέρ St-Germain - εμποτισμένο με καπνιστό μπέικον Applewood (δείτε παρακάτω)

1 μέρος χυμό λεμονιού - φρεσκοστυμμένο και στραγγισμένο

½ Σιρόπι Maple Part, αραιωμένο (αναλογία 1:1 σιρόπι μεσαίου κεχριμπαριού βαθμού Βερμόντ προς νερό)

1 Dash Peychaud's cocktail bitters

¼ Μέρος παστεριωμένο ασπράδι αυγού

Μέθοδος μαγειρέματος St-Germain με μπέικον:

9 φέτες καπνιστό μπέικον από ξύλο μηλιάς

2 750 ml (25 fl. oz) μπουκάλια λικέρ St-Germain

Preparation

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό εξωτερικά. Αφήστε το μπέικον να κρυώσει σε χαρτί κουζίνας.

Γεμίστε ένα γυάλινο βάζο με δύο μπουκάλια St-Germain των 750 ml (25 fl. oz).

Τοποθετήστε το μαγειρεμένο μπέικον μέσα στο βάζο και αφήστε το να εμποτιστεί για 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφαιρέστε το μπέικον και τοποθετήστε το λικέρ στην κατάψυξη για να πήξει το λίπος του μπέικον.

Στραγγίστε το λικέρ μέσα από ένα διχτυωτό σουρωτήρι ή ύφασμα τυριού για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο πηκτικό λίπος.

Εάν χρειάζεται, επαναλάβετε τη διαδικασία κατάψυξης/στραγγίσματος για να αφαιρέσετε όλο το υπόλοιπο λίπος.

Διατηρώ ψυχρόν.

Οδηγίες για κοκτέιλ:

Συνδυάστε το Bourbon Basil Hayden, το λικέρ St-Germain με μπέικον, το χυμό λεμονιού, το αραιωμένο σιρόπι σφενδάμου, τα bitters και το παστεριωμένο ασπράδι αυγού σε ένα ποτήρι ανάμειξης και ανακινήστε δυνατά με πάγο.

Σουρώστε πάνω από πάγο σε ένα παλιομοδίτικο ποτήρι.

Γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκαλιού και ένα κομμάτι καπνιστό μπέικον Applewood με έγχυση St-Germain και είστε στον παράδεισο!

Εμείς εδώ στο Bradley Smoker σας ευχόμαστε ένα χαρούμενο, μακρύ Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Βικτώριας και ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης για τους Αμερικανούς φίλους μας!