ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΣΛΙΝΤΕΡ
Ingredients
8 Μηροί κοτόπουλου - κόκαλο μέσα με το δέρμα
1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
1 ⅓ φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου
12 slider buns
2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο σε λεπτές φέτες
⅔ Φλιτζάνι σάλτσα μαύρης σαλάτας
Μπισκετάκια με γεύση Bradley (Μήλο, Hickory ή Whisky Oak)
Preparation
Ανακατεύουμε τα καρυκεύματα και τη λευκή ζάχαρη μαζί σε ένα μικρό μπολ. Τρίψτε όλα τα μπούτια του κοτόπουλου. Τοποθετήστε τους μηρούς κοτόπουλου σε μια σχάρα Bradley Smoker.
Ρυθμίστε το καπνιστή στους 250°F χρησιμοποιώντας μπισκότα ξύλου της επιλογής σας (Whisky Oak, Apple ή Hickory λειτουργούν τέλεια).
Καπνίστε τους μηρούς κοτόπουλου μέχρι να φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 180°F.
Αφαιρέστε από το καπνιστή και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς. Ξεφλουδίστε τη φλούδα και τραβήξτε το κρέας από τα κόκαλα σε μικρές λεπτές λωρίδες. Τοποθετούμε το κρέας κοτόπουλου σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τη σάλτσα BBQ μέχρι να καλυφθεί όλο το κρέας.
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε το dressing με λάχανο και λαχανοσαλάτα.
Συναρμολογήστε τα ρυθμιστικά ρίχνοντας λίγο κοτόπουλο με κουτάλι στο κάτω μέρος ενός κουλούρι και από πάνω με λαχανοσαλάτα. Κάνετε αυτό με τα υπόλοιπα slider buns.