Smoked Gouda & Sage Risotto

Καπνιστό Risotto Gouda & Sage



Για να προετοιμάσετε αυτή τη συνταγή καπνιστών gouda και sage isotto, ξεκινήστε με το κάπνισμα του τυριού. Smoke Gouda για 1-2 ώρες, ανάλογα με το βαθμό καπνίσματος που πηγαίνετε για (καπνός περισσότερο από ό, τι χρειάζεστε για αυτή τη συνταγή, θα θελήσετε να τσιμπήσετε σε αυτό ενώ μαγειρεύετε!)

Ingredients

100 γρ Γκούντα

200 γρ ρύζι Arborio

½ μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

175 ml λευκό ξηρό κρασί

500 ml-750 ml ζωμός λαχανικών

6-10 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα

Αλάτι πιπέρι

Preparation

Ρυθμίστε τον προσαρμογέα κρύου καπνιστή και βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του ντουλαπιού παραμένει κάτω από 100°F

Καπνίστε γκούντα για 1-2 ώρες, ανάλογα με τον βαθμό καπνίσματος που θέλετε (καπνίστε περισσότερο από όσο χρειάζεστε για αυτή τη συνταγή, θα θέλετε να το τσιμπήσετε ενώ μαγειρεύετε!)

Ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών σε μια μικρή κατσαρόλα και κρατάμε ζεστό

Σε ένα ρηχό και φαρδύ τηγάνι/κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο

Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο, ανακατεύοντας συνεχώς (από αυτό το σημείο και μετά θα πρέπει να ανακατεύετε συνεχώς)

Προσθέστε το ρύζι στο τηγάνι, μέχρι το ρύζι να γίνει επίσης ελαφρώς ημιδιαφανές στην εμφάνιση

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε κουταλιές ζωμό μέχρι το ρύζι να είναι πλήρως μαγειρεμένο, τρυφερό και κρεμώδες

Ολοκληρώστε το ριζότο ανακατεύοντας με βούτυρο και τριμμένο καπνιστό Gouda

Ρίχνουμε τα φύλλα φασκόμηλου και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση

Συνταγή: Lena Clayton

του Hunter
 Μείγμα

Hunters Blend Bisquettes για τον Bradley Smoker

Εμπλουτίζουμε με δεντρολίβανο, θυμάρι και μαύρο πιπέρι το ζευγάρι μπισκότων σφενδάμου με κρέας κυνηγιού, πουλερικά, ψάρι, αρνί, μοσχάρι και λαχανικά.

Shop Now