Καπνιστό Σπόροι κολοκύθας Συνταγή
Ανυψώστε την εμπειρία σνακ με αυτούς τους ακαταμάχητους σπόρους καπνιστών κολοκύθας.
Ingredients
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοτριμμένο kosher ή θαλασσινό αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Preparation
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά και τα αλέθουμε σε καφετιέρα ή σε μικρή μηχανή επεξεργασίας τροφίμων.
Το άλεσμα τους όσο πιο λεπτό γίνεται βοηθάει να προσκολληθούν καλύτερα στους ξηρούς καρπούς.
Τοποθετήστε ένα δοχείο με ζεστό νερό και αλάτι για να βάλετε τους σπόρους καθώς τους αφαιρείτε από την κολοκύθα.
Ξεπλύνετε και στραγγίστε όλα τα ανεπιθύμητα πράγματα από τους σπόρους.
Στεγνώστε τα σε απορροφητικό χαρτί, αλλά μην τα αφήσετε να μείνουν για πολλή ώρα σε χαρτί κουζίνας, διαφορετικά θα κολλήσουν και θα καταλήξετε με χαρτί στους σπόρους σας.
Επενδύστε τα ράφια Bradley με αλουμινόχαρτο και άνοιξε τόνους μικροσκοπικών τρυπών με μια θήκη καλαμποκιού. Απλώστε τους σπόρους ομοιόμορφα σε μια στρώση στις σχάρες.
Τοποθετήστε τους σπόρους σε ένα καπνιστή στους 65°F και καπνίστε τους κρύα για 2 ώρες με καπνό ινδοκάρυδου.
Αφαιρέστε από το καπνιστή και ρίξτε όλους τους σπόρους σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε το λάδι και τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά οι σπόροι.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F.
Απλώστε τους σπόρους σε ένα ταψί και ψήστε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας πολλές φορές. Συνεχίστε τον έλεγχο για την επιθυμητή υφή. Οι σπόροι κολοκύθας μπορούν να μετατραπούν από σπογγώδεις σε καίγονται πολύ γρήγορα.
Βγάζουμε από το φούρνο, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι/καρύκευμα αν χρειάζεται.
Αγριοκαρυδιά
Ξύλο
Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.
Shop Now