Καπνιστό Τυρί τσένταρ Συνταγή
Χρησιμοποιήστε αυτήν τη συνταγή καπνιστού τυριού για τυρί cheddar ή αντικαταστήστε άλλα σκληρά τυριά, όπως το gouda, το edam ή το Havarti. Το τελικό καπνιστό τυρί είναι νόστιμο σε μπιφτέκια, σάντουιτς, σούπες, ζυμαρικά και πίτσα.
Ingredients
2 λίβρες τυρί τσένταρ
5-8 Μπισκετάκια καπνιστή Bradley
Preparation
Κόψτε το τυρί έτσι ώστε τα κομμάτια να είναι περίπου 2 ίντσες x 2 ίντσες x 1 ίντσες.
Εάν είναι δυνατόν, συνδέστε τον προσαρμογέα ψυχρού καπνού στο Bradley Smoker.
Ρυθμίστε τον καπνιστή έτσι ώστε η θερμοκρασία να παραμένει κάτω από τους 90°F, χρησιμοποιώντας μπισκότα μήλου ή κερασιού Bradley Smoker. Εάν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από αυτή, ανοίξτε την πόρτα για να απελευθερωθεί θερμότητα από τον καπνιστή.
Τοποθετήστε το τυρί σε ένα μαγικό χαλάκι που ακουμπάει σε μια σχάρα καπνιστών. Κρατήστε το τυρί σε απόσταση περίπου 1 ίντσας μεταξύ τους.
Καπνίζετε το τυρί για 1½-2½ ώρα. Όσο περισσότερο καπνίζει το τυρί, τόσο πιο βαθύ άρωμα καπνού θα έχει το τυρί τσένταρ.
Μετά το κάπνισμα, τοποθετήστε το τυρί σε σακούλες κατάψυξης ή τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη. Το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες πριν το φάτε, αφήνοντας το τυρί να μαλακώσει και ο καπνός να διαχυθεί μέσα από το τυρί.
Με Στηβ Σίλκα
Κεράσι
Ξύλο
Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.
Shop Now