Bradley Smoked Butternut Squash & Feta Cheese Salad

Ο Μπράντλεϊ καπνίζει Butternut Squash & Feta Cheese Σαλάτα

Sandra Tate

Εντάξει, έτσι είχαμε το μεγάλο φεστιβάλ κρέατος, χρόνο για να ελαφρύνουμε - και αυτή η ζεστή χειμερινή σαλάτα από καπνιστό κολοκύθα και τυρί φέτα είναι ακριβώς η δουλειά

Ingredients

εξυπηρετεί 4

κομμένο σε κύβους, καπνιστή κολοκύθα βουτύρου (βλ. παραπάνω)

ελαιόλαδο για ψήσιμο

150 γρ καπνιστή φέτα

50 γρ φύλλα άγριας ρόκας

50 γρ καβουρδισμένους ανάμεικτους σπόρους

2 κουταλιές της σούπας ελαφρύ ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

αλάτι πιπέρι

Preparation

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C

Ρίχνουμε το κομμένο σε κύβους, καπνιστό σκουός σε αρκετό ελαιόλαδο για να το αλείψουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε πολύ. Το απλώνουμε σε ένα ταψί και το μεταφέρουμε στο φούρνο για ψήσιμο για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να είναι τρυφερό όταν το σκαλίζουμε με τη μύτη ενός μικρού, κοφτερό μαχαιριού.

2 Βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε τα ζάρια σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ελαφρύ ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο για να το ντύσετε. Προσθέστε τα φύλλα ρόκας και γυρίστε για λίγο με τα δάχτυλά σας. Χωρίστε σε 4 πιάτα. Τρίβουμε κομμάτια καπνιστή φέτα πάνω από την κολοκύθα και πασπαλίζουμε με φρυγανισμένους σπόρους. Σερβίρετε αμέσως με ζεστό ψωμί με κρούστα.

Κάπνισμα της κολοκύθας και της φέτας

Πρώτα ετοίμασα μια μέτρια κολοκύθα ξεφλουδίζοντας, κόβοντας στη μέση, αφαιρώντας τους σπόρους και τις ίνες (τρώγοντας με ένα κουτάλι) και μετά κόβοντας σε κύβους 2 εκ. Άφησα τη φέτα σε ένα τετράγωνο αλλά τη σκούπισα με πετσέτα κουζίνας.

Το πόσο καπνιστό θέλετε να είναι το τυρί και το σκουός εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Ήθελα ένα ελαφρύ καπνό και το έκανα τοποθετώντας τα όλα σε ένα δίσκο στο Bradley Smoker και τα κάπνισα κρύο με μπισκότα κεράσι για 40 λεπτά. Δοκιμάστε τη γεύση σπάζοντας ένα μικρό κομμάτι τυρί και αφήστε περισσότερο αν θέλετε η γεύση να είναι πιο έντονη.

Καπνιστό κολοκυθάκι και σαλάτα φέτας

Σερβίρω το καπνιστό κολοκυθάκι βούτυρο ζεστό και αν φρυγανίζετε μόνοι σας τους σπόρους, μπορείτε να τους προσθέσετε στο πιάτο απευθείας από το τηγάνι. Οι ανάμεικτοι σπόροι προσθέτουν μια απολαυστική τραγανή γεύση ξηρών καρπών στη σαλάτα - αλλά ίσως θα θέλατε να προσθέσετε και τραγανά λαρόνια μπέικον!