Cured and Smoked Pork Belly

Θεραπευμένο και Καπνιστή χοιρινή κοιλιά

Dan Shahin

Ingredients

Θεραπεία:

1 κιλό χοιρινή κοιλιά – περίπου. Πάχος 1,5 ίντσας και επίπεδο

12 g αλάτι ωρίμανσης

4L Νερό 250γρ

Αλάτι 200 γρ

Καστανή ζάχαρη

Τρίψιμο:

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη

2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι κύμινου ελαφρώς θρυμματισμένοι

2 κουταλιές της σούπας σπόροι κόλιανδρου ελαφρώς θρυμματισμένοι

2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι

2 κσ Αλάτι

2 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα

2 κουταλιές σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας Κρεμμύδι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο / μουστάρδα / ζεστή σάλτσα - προαιρετικά για να βοηθήσει το τρίψιμο να κολλήσει

Preparation

Μέθοδος θεραπείας:

Προσθέστε 1 λίτρο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράστε, ανακατεύοντας για να διαλυθούν όλα.

Προσθέστε το στο υπόλοιπο νερό, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει πλήρως, προσθέστε τη χοιρινή κοιλιά (το κάναμε αφαιρώντας το φλοιό αλλά η επιλογή είναι δική σας).

Βεβαιωθείτε ότι ο σύνδεσμος είναι πλήρως βυθισμένος, καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου. 5 ημέρες ανάλογα με το μέγεθος της άρθρωσής σας.

Μετά από αυτό το διάστημα, αδειάστε την υγρή σκλήρυνση, ξεπλύνετε τη χοιρινή κοιλιά και προσθέστε ξανά στο δοχείο προσθέτοντας φρέσκο κρύο νερό αυτή τη φορά και αφήστε το να μουλιάσει για άλλες 24 ώρες. Αυτό θα αποτρέψει το να είναι πολύ αλμυρό.

Αυτό είναι τώρα έτοιμο για ζεστό καπνό. Αποφασίσαμε να το αντιμετωπίσουμε σαν να είναι ένα ζεστό καπνιστό μπέικον όπως κάνουν στη Βόρεια Αμερική. Λόγω της θεραπείας, θεωρήσαμε ότι θα έδινε καλύτερα αποτελέσματα μαγειρεύοντας στους 75 βαθμούς Κελσίου αντί για τους 93 βαθμούς Κελσίου, όπως κάναμε με την άλλη χοιρινή κοιλιά μας.

Τρίψιμο και μέθοδος καπνού:

Συνδυάστε όλα τα συστατικά τρίψιμο μαζί.

Εάν χρησιμοποιείτε, κάντε μασάζ με το ελαιόλαδο / μουστάρδα / ζεστή σάλτσα σε όλη την κοιλιά του χοιρινού για να καλύψει.

Πασπαλίστε το τρίψιμο σε όλη τη χοιρινή κοιλιά ομοιόμορφα. Αφήστε 15 λεπτά να γίνει το τρίψιμο και να κολλήσει στην άρθρωση.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή στους 110 C. Μόλις φτάσει η θερμοκρασία, ξεκινήστε το κάπνισμα. Χρησιμοποιούμε μπισκότα Cherry Flavor, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γεύση θέλετε.

Βάλτε τη χοιρινή κοιλιά στο καπνιστή με ένα δίσκο σταγόνων από κάτω.

Αφήστε την άρθρωση να καπνίσει μέχρι μια εσωτερική θερμοκρασία περίπου 75 C. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 4-6 ώρες.

Ξεκουράζουμε την ένωση και κόβουμε σε φέτες για να το απολαύσετε.

Κεράσι
 Ξύλο

Μπισκότα Cherry για Bradley Smokers

Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.

Shop Now