Cure, Smoke, Boil, Glaze & Bake...

Θεραπεία, Καπνός, Βράζουμε, γλάστρα και ψήνουμε ....

Sandra Tate

Το Gammon στα Χριστούγεννα πρέπει να είναι εκεί για ελαφρύ μεσημεριανό, σάντουιτς ή πιάτα με κρύο.

Ingredients

Preparation

Δεν είμαι φανατικός λάτρης του γαμμονιού ως κυρίως πιάτου, αλλά τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι εκεί για ελαφρύ γεύμα, σάντουιτς ή μια πιατέλα αλλαντικών. Αυτή η μικρή άρθρωση θα το καλύψει αυτό και είναι το τέλειο έργο για αρχάριους για θεραπεία και κάπνισμα.

Μια μέτρια ένωση χοιρινού κρέατος που ζυγίζει έως και ένα κιλό μπορεί να στεγνώσει σε 4-5 ημέρες και κάνει αυτό το έργο ιδανικό ακόμα και για έναν αρχάριο.

ΘΕΡΑΠΕΥΣΗ:

Για 1 κιλό χοιρινό κρέας (κομμένο από φλοιό, δεμένο και κατά προτίμηση όχι μεγαλύτερο από 7-8 cm) θα χρειαστείτε θεραπεία 25 g καστανή ζάχαρη, 50 g άλατα πολυμερισμούκαι ένα προαιρετικό 5 γρ μπαχαρικά για τουρσί, ελαφρά θρυμματισμένο. Ανακατέψτε όλα αυτά μαζί και τρίψτε στην επιφάνεια του κρέατος από όλες τις πλευρές, σπρώχνοντας σε ρωγμές και τυλίξτε σφιχτά σε πολλές στρώσεις μεμβράνης πριν το βάλετε στο κάτω μέρος του ψυγείου σας. Αφήστε για 5 μέρες στη συνέχεια ξετυλίξτε (θα διαπιστώσετε ότι το χοιρινό κρέας έχει πιο βαθύ χρώμα λόγω του αλατιού πολυμερισμού και η ξηρή σκλήρυνση είναι πλέον κολλώδης/βρεγμένη) στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε τελείως με χαρτί κουζίνας.

ΚΡΥΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ:

ανεβάστε το Bradley Smoker με εξάρτημα για κρύο καπνό. Προσθέστε μπισκότα από ξύλο μηλιάς ή βελανιδιάς στη στοίβα. Αφήστε το ντουλάπι να γεμίσει με καπνό πριν μεταφέρετε τη χοιρινή ένωση σε αυτό σε μια σχάρα Bradley. Κρύος καπνός για 2-3 ώρες, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο για τον βαθμό καπνίσματος.

ΒΡΑΣΜΟΣ:

Για να ψηθεί η ένωση καλό είναι να τη σιγοβράζουμε απαλά σε αρκετό νερό ώστε να καλύψει την ένωση. Μόλις φέρετε το τηγάνι σε βράση, χαμηλώστε σε ένα απαλό βρασμό και αφήστε το 20 λεπτά/500 γρ βάρος του κρέατος.

ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ & ΨΗΣΙΜΟ:

Όσο η ένωση σιγοβράζει, προθερμαίνουμε τον φούρνο 180°C/350°F. Κάνουμε γλάσο λιώνοντας α στρογγυλεμένη κουταλιά της σούπας μαρμελάδα σε ένα ταψί μαζί με μια σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδίζονται και θρυμματίζονται σε πολτό. Αφαιρούμε την ένωση του γάμου από το τηγάνι και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Μεταφέρετε σε ένα μικρό ταψί και αλείψτε με γλάσο μαρμελάδας και στη συνέχεια ψήστε 25 λεπτά/κιλό βάρος της άρθρωσης. Μέχρι τώρα θα έπρεπε να χρωματίζει και να μυρίζει πολύ καλά. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε λεπτές φέτες. Θα διαπιστώσετε ότι η γλυκιά, καπνιστή γεύση είναι αρκετά ακαταμάχητη!

μήλο
 Ξύλο

Μπισκετάκια Apple για Bradley Smokers

Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.

Shop Now