Καπνιστό Βεράντα σε έναν καπνιστή Bradley



Αυτή η συνταγή στο στόμα για το καπνιστό χοιρινό Porchetta είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει κάθε εραστή κρέατος! Με ένα μείγμα από βότανα και μπαχαρικά, το χοιρινό κρέας είναι τυλιγμένο και δεμένο, στη συνέχεια αργή καπνιστή στην τελειότητα με hickory bisquettes για να δημιουργήσει ένα τραγανό crackle στο εξωτερικό και ζουμερό, γευστικό κρέας στο εσωτερικό.

Ingredients

  • ½ μικρό λευκό κρεμμύδι
  • 1 Μικρό ασκαλώνιο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Καρύκευμα αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μάραθου
  • Ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι
  • Μικρό χέρι γεμάτο φρέσκο φασκόμηλο
  • Μικρή χούφτα φρέσκο δεντρολίβανο
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σάλτσα Worcester
  • Μπισκετάκια καπνού Hickory

Preparation

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι το κόψιμο. Είναι ένα ορθογώνιο κόψιμο από την πλάτη μέχρι την κοιλιά. Από τη μια πλευρά είναι η χοιρινή λοβό και στην άλλη η κοιλιά. Το δέρμα παραμένει ανοιχτό, ομοιόμορφα βαθμολογείται, ώστε να καταλήγετε με ένα τραγανό τρίξιμο. Στη συνέχεια, το κομμάτι τυλίγεται σε ρολό με το μείγμα καρυκευμάτων τρίβεται στο εσωτερικό, δένεται μεταξύ τους και τρίβεται ξανά.

Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα προσθέτουμε όλα μαζί σε ένα γουδί πέστο και τα πολτοποιούμε ή τα βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων για ένα λεπτό. Τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια.

Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ή ξυράφι κόψτε το δέρμα σε πολύ λεπτά τμήματα. Μην κόβετε στο κρέας. Στρώνουμε την κοιλιά της porchetta και τρίβουμε με το μείγμα όλο το κρέας. Στη συνέχεια τυλίξτε το σφιχτά έτσι ώστε το μπέικον να συναντήσει το οσφυϊκό μέρος και δέστε το σφιχτά. Παίρνουμε το υπόλοιπο μείγμα και τρίβουμε το εξωτερικό του ψητού να μπει στα κοψίματα και τις χαραμάδες. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Το πρωί (νωρίς) βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου όσο βάλετε τον καπνιστή σας σε λειτουργία. Χρησιμοποιώντας μπισκότα hickory για όλη την περίοδο ξεκινήστε το καπνιστή σας στα 200ºF, μετά από 2 ώρες, αυξήστε τη θερμοκρασία του καπνιστή σας στους 220ºF. Αυξήστε ξανά σε άλλες 2 ώρες στους 240ºF.

Η όλη διαδικασία καπνίσματος/μαγειρέματος δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 8 ώρες και θέλετε να τη σταματήσετε πριν το ψητό φτάσει στους 180ºF εσωτερικά. Τέλος, όταν νομίζετε ότι είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το καπνιστή τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο, σκεπάστε το με μια πετσέτα και αφήστε το να ξεκουραστεί. Θα μπορούσε να ξεκουραστεί έως και 2 ώρες έτσι. Αυτό σας δίνει άφθονο χρόνο για να ετοιμάσετε το υπόλοιπο γεύμα σας.

Το κροτάλισμα: Αυτό είναι το πραγματικό δέρμα του χοίρου και είναι το αγαπημένο των θαυμαστών. Για καλύτερα αποτελέσματα, όταν ελέγχετε το ψητό κάθε 2 ώρες, αφαιρέστε γρήγορα το ψητό και δώστε φωτιά στο δέρμα. Επίσης πυρσός στο τέλος. Έτσι φτιάχνεις το κροτάλισμα.

Αγριοκαρυδιά
 Ξύλο

Hickory Bisquettes για Bradley Smokers

Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.

Shop Now