Καπνιστό Ζαμπόν Αγκυροβόλιο
Ψάχνετε για έναν νόστιμο και γευστικό τρόπο για την προετοιμασία χοιρινού κρέατος; Κοιτάξτε όχι περισσότερο από αυτή τη συνταγή άλμης και καπνού! Με συστατικά όπως τα φύλλα του κόλπου, τα μαύρα πιπέρι και τα ολόκληρα σκελίδες, αυτή η συνταγή θα εγχύσει τις αγκύλες σας με βάθος γεύσης που είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει. Απλά άλμη για δύο ημέρες, στεγνώνει τον αέρα όλη τη νύχτα και καπνό για πέντε ώρες για αποτελέσματα.
Ingredients
2 λίτρα νερό
100 γραμμάρια αλάτι kosher
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού
2 κουταλιές της σούπας ολόκληρα γαρύφαλλα
Preparation
Καπνός:
Ρυθμίστε τον καπνιστή σας με αρκετό ξύλο για να καπνίσει για 5 ώρες.
Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή στις ~ 5 ώρες. Ανάλογα με το μέγεθος των ταρσών σας και την εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο χρόνο.
Μέθοδος:
Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το νερό να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους πιπεριού και το γαρύφαλλο.
Σε ένα μεγάλο γυάλινο ή πλαστικό σκεύος προσθέστε τις τσάντες και την άλμη και βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλυμμένα με άλμη. Εάν χρειάζεστε περισσότερο, προσθέστε περισσότερο από το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι άλμη.
Αλατίστε τα ταρσάκια για 2 ολόκληρες μέρες.
Αφαιρέστε τις τσάντες από την άλμη και αφήστε τις να ξεκουραστούν σε μια σχάρα και ταψί στο ψυγείο σας όλη τη νύχτα.
Μετά από 12 ώρες στεγνώματος στον αέρα, είναι έτοιμα για κάπνισμα.
Τοποθετήστε τα αγκίστρια στο 250 σαςºF καπνίζουν για ~ 5 ώρες ή έως ότου η εσωτερική τους θερμοκρασία είναι 200ºF.
Είδος μιμόζας
Ξύλο
Ως το πιο δυνατό από τα ξύλα καπνιστών, συμπληρώνει τέλεια τα πλούσια κρέατα όπως η μπριζόλα, η πάπια και το αρνί με τη πιο δυνατή, ελαφρώς πιο γλυκιά και πιο λεπτή γεύση από το Hickory.
Shop Now