Miniature Smoked Ham

Μικρογραφία Καπνιστό ζαμπόν

Dan Shahin

Καπνιστό Χαμ είναι ένα απίστευτο γεύμα για κάθε διακοπές.

Ingredients

1 κιλό Χοιρινή άρθρωση - αφαιρείται το δέρμα και το λίπος

4 λίτρα Νερό

1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι ολόκληρο

75 g αλάτι Kosher Morton

12 γρ ροζ αλάτι ωρίμανσης

2 Φύλλα Δάφνης

1 κουταλιά της σούπας Juniper Berries

2 κουταλιές της σούπας μπαχαρικά τουρσί

4 Σκελίδες Σκόρδο θρυμματισμένες

20 γρ Καστανή Ζάχαρη

Preparation

Μέθοδος:

Για να προετοιμάσετε την άλμη, συνδυάστε το μισό νερό με το αλάτι kosher, τα μπαχαρικά, τα αρώματα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τελείως το αλάτι και η ζάχαρη και μετά κατεβάζουμε τη φωτιά. Ρίξτε την καυτή άλμη σε ένα αρκετά μεγάλο δοχείο με το υπόλοιπο νερό και κρυώστε το πλήρως.

Μόλις κρυώσει τελείως η άλμη, προσθέτουμε το χοιρινό, φροντίζοντας να είναι πλήρως βυθισμένο, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 5 ημέρες ανάλογα με το πάχος.

Βγάζετε το χοιρινό από την άλμη και ξεπλένετε καλά πριν το στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, αφήστε το χοιρινό σε μια σχάρα στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες για να στεγνώσει στον αέρα και να σχηματιστεί ένα πολτό.

Ρυθμίστε το Bradley Smoker στους 110 C με μπισκότα με γεύση ξύλο κερασιού.

Μόλις φτάσει σε θερμοκρασία προσθέτουμε το χοιρινό για περίπου 4-5 ώρες, μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 63C.

Κόψτε και απολαύστε το ζεστό ή βάλτε το στο ψυγείο και κόψτε σε φέτες την επόμενη μέρα.

Κεράσι
 Ξύλο

Μπισκότα Cherry για Bradley Smokers

Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.

Shop Now