Bacon - how to make your own

Μπέικον Πώς να φτιάξεις το δικό σου;

Thomas Karlstein

Όταν πρέπει να κάνεις κάτι, πρέπει να το κάνεις σωστά. Αυτό ισχύει και για μπέικον.

Ingredients

2,5 κιλά φρέσκιας πλευράς χοιρινού (συνήθως καπνίζω μεταξύ 3-4 τεμαχίων τη φορά.)

50 γρ νιτρώδη αλάτι (για 2 κιλά χοιρινής πλευράς χρησιμοποιήστε 40 γρ.)

20 g κανονικό μη ιωδιούχο αλάτι (για 2 κιλά χοιρινό, χρησιμοποιήστε 16 g)

3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου (για 2 κιλά χοιρινό, χρησιμοποιήστε 2,5 κ.σ.)

Preparation

Αυτό το μπέικον δεν είναι σαν το μπέικον που έχετε συνηθίσει να αγοράζετε και επομένως αξίζει σαφώς να καταβάλετε κάποια προσπάθεια.

Πρώτα απ 'όλα, είναι προφανώς καπνισμένο πραγματικά. Κρύο καπνιστό χωρίς πρόσθετες γεύσεις καπνού ή άλλη φασαρία που είναι συνηθισμένη στο υγρό ξινό μπέικον χύμα που αγοράζετε σε τρεις συσκευασίες. Εάν το κάνετε σωστά από την αρχή, δεν χρειάζεται να το ντύνετε με ονόματα που αρέσουν στο πλήθος, όπως το Jägar- ή το Kungsbacon. Ομολογουμένως, εξακολουθεί να είναι μόνο μπέικον. Δεν πυροβολείται από κυνηγούς, ούτε έχει αναπτυχθεί ειδικά για κυνηγούς. Σίγουρα δεν είναι φτιαγμένο για ή μόνο για βασιλιάδες. Ίσως αισθάνεστε σαν βασιλιάς όταν καταναλώνεται, αλλά εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες με έναν βασιλιά.

Για όσους από εσάς δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα πραγματικό μπέικον, σας προτείνω να το κάνετε. Υπάρχουν καλά «χειροποίητα» μπέικον που μπορείτε να φάτε αν πάτε σε μαγαζιά που ειδικεύονται στο κρέας. Δυστυχώς, αυτός ο δρόμος είναι μονόδρομος, ποτέ ξανά δεν θα μπορέσετε να γυρίσετε και να αγοράσετε το ατημέλητο συνηθισμένο. Δεν θα έχει πια καλή γεύση. Το μπέικον είναι όμορφο πράγμα. Όταν ολοκληρωθούν όλα τα βήματα και στέκεστε εκεί με όλο το μπέικον προσυσκευασμένο, θα καταλάβετε.

Γρήγορα και απλά εξηγείται, λειτουργεί έτσι. Οι μεγάλες πλάκες από πλαϊνό χοιρινό που ζυγίζουν περίπου 2,5 κιλά που θα γίνουν μπέικον αλατίζονται στεγνά και τροφοδοτούνται με λίγο σιρόπι σφενδάμου πριν συσκευαστούν σε κενό.

Στη συνέχεια θα πρέπει να μπει στο ψυγείο για 7-9 ημέρες. Κάθε μέρα, οι συσκευασίες γυρίζονται και μασάζ μία φορά την ημέρα. Στη συνέχεια ξεπλένεται και στεγνώνει πριν αφεθεί να στεγνώσει για 24 ώρες στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Μετά αρχίζει η διασκέδαση.

Το χοιρινό φιλέτο τώρα καπνίζεται κρύο κάτω από τους 30°C για περίπου 10 ώρες.

Στη συνέχεια, η θερμοκρασία στο ντουλάπι καπνίσματος αυξάνεται στους 65°C και το χοιρινό κρέας καπνίζεται για άλλες 2-3 ώρες. Μετά από αυτό, επιτρέπεται για άλλη μια φορά να "στεγνώσει" άσχημα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα.

Στη συνέχεια, το μπέικον συσκευάζεται ξανά σε κενό πριν από λίγες μέρες αργότερα τεμαχιστεί και συσκευαστεί με κενό σε σακούλες των 150 γραμμαρίων περίπου. Η διάρκεια ζωής είναι στη συνέχεια 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο, αλλά ό,τι δεν θα χρησιμοποιηθεί σε αυτό το διάστημα είναι καλύτερο να καταψυχθεί αμέσως. Φυσικά, μπορείς να τονίσεις λίγο τις διάφορες στιγμές, ίσως να κερδίσεις μια ή δύο μέρες, αλλά απλά δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο καλό τότε.

Το καλό μπέικον θέλει χρόνο. Θα έπρεπε να το κάνει αυτό. Το μπέικον είναι πολύ περισσότερο από ό,τι όταν σερβίρεται απλώς με αυγά για πρωινό. Τέλειο σε ζυμαρικά ή σε πίτσα. Εκτός από τη διακόσμηση του μπιφτέκι με μια φέτα, το σπιτικό καπνιστό μπέικον είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση στο guanciale (μάγουλο χοίρου) ή την πανσέτα σε καρμπονάρα. Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα, το μπέικον είναι πράγματι καπνιστό, αλλά η καπνιστή γεύση είναι κομψή και όχι τραχιά, γι' αυτό και ταιριάζει.

Θα υποστήριζα ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του σπιτικού καπνιστού μπέικον και ενός κομψού Pinot Noir, στην ίδια σύγκριση, το αγορασμένο μπέικον θα ήταν η επιτομή ενός υπερβολικά ζαχαρούχου, μη ισορροπημένου κρασιού New World. Έτσι, για τις επόμενες μεγάλες διακοπές - προγραμματίστε εκ των προτέρων και αλατίστε μερικές πλευρές χοιρινού. Στη συνέχεια, όταν επιστρέφετε στη δουλειά και οι άνθρωποι ρωτούν αν μόλις χαλαρώσατε, μπορείτε να τους απαντήσετε με λόγια. -"Μπα, καθόλου. Κάπνιζα και έζησα μπέικον για τρεις μέρες..."

Μέθοδος:

Ξεπλύνετε και σκουπίστε τη χοιρινή πλευρά με χαρτί.

Ανακατέψτε τα άλατα και στη συνέχεια τρίψτε τα στο κρέας. Είναι πιο εύκολο αν βάλετε το πλαϊνό χοιρινό σε μια ευρύχωρη σακούλα κενού ήδη πριν προσθέσετε το αλάτι. Τότε ξέρετε ότι όλο το αλάτι έρχεται με αυτό και δεν καταλήγει στον πάγκο.

Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου στη σακούλα. Τρίψτε και αυτό γύρω-γύρω. Στη συνέχεια, συσκευάστε με ηλεκτρική σκούπα και φυλάξτε στο ψυγείο για 7-9 ημέρες. Αναποδογυρίστε τη σακούλα τουλάχιστον μία φορά κάθε 24 ώρες.

Όταν το μπέικον αισθάνεται σκληρό και προσφέρει αντίσταση όταν το πιέζετε, έχει τελειώσει. Βγάλε από την τσάντα. Ξεπλύνετε και σκουπίστε. Τοποθετήστε ξανά στο ψυγείο, αλλά άβολα σε μια σχάρα για μια μέρα. Το χοιρινό πρέπει να είναι τελείως στεγνό όταν ξεκινάτε το κάπνισμα. Διαφορετικά, θα έχει δυσάρεστη γεύση και χρώμα. Στη συνέχεια καπνίστε κρύο το χοιρινό για 10 ώρες κάτω από τους 30°C. Χρησιμοποιώ μπρικέτες μήλου και σφενδάμου, αλλά οι μπρικέτες al λειτουργούν επίσης καλά. Μετά από 10 ώρες. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 65°C και αφήνουμε το μπέικον να καπνίσει για άλλες 2-3 ώρες. Έπειτα βγάζουμε, στεγνώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, ξαναβάλτε το μπέικον σε μια σχάρα στο ψυγείο για μια μέρα.

Συσκευάζουμε με ηλεκτρική σκούπα ολόκληρα τα κομμάτια και αφήνουμε για άλλες 2-4 μέρες. Βγάζουμε και κόβουμε σε φέτες. Η μηχανή κοπής είναι σχεδόν απαραίτητη. Συσκευάστε σε πακέτα μερίδων. Το μπέικον διατηρείται στο ψυγείο σε κενό αέρος για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, αλλά μπορεί να καταψυχθεί ούτως ή άλλως.

Ποικιλία
 Πακέτο

5 μπισκότα ποικιλίας γεύσης για το Bradley Smoker

Αυτό το πακέτο ποικιλίας περιέχει 24 το καθένα από μήλο, σκλήθρα, μεσκίτι, χικορί και σφενδάμι για μια ποικιλία γεύσεων.

Shop Now