Πώς να κάνετε καπνιστό Μπέικον
Αφεθείτε στην πλούσια και γευστική εμπειρία της σπιτικής κοιλιάς χοιρινού κρέατος. Με ένα μείγμα μπαχαρικών και ένα άγγιγμα γλυκύτητας από το σιρόπι σφενδάμου, αυτή η στοματική λιχουδιά θεραπεύεται και ζεστό καπνιστή στον καπνιστή Bradley, με αποτέλεσμα τρυφερές, χυμώδεις φέτες χοιρινού . Είτε απολαμβάνει φρέσκο είτε αποθηκευμένο για μελλοντική απόλαυση, αυτό το γαστρονομικό αριστούργημα είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστήσει τους γευστικούς σας γευστικούς.
Ingredients
1000 γρ χοιρινή κοιλιά
30 γρ Αλάτι
3g αλάτι ωρίμανσης No 1
3 γρ λευκό πιπέρι τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
2 g σκόνη σκόρδου
20 g σιρόπι σφενδάμου
3 g κρεμμύδι σε σκόνη
2g σπόρους Fenugreek
Preparation
Τοποθετήστε όλα τα υλικά και το κρέας σε μια σακούλα κρυόβατ και σφραγίστε.
Βάλτε το στο ψυγείο για 6 ημέρες, επισκευάζοντας κάθε μέρα τουλάχιστον μία φορά.
Μετά τη σκλήρυνση, πλύνετε με κρύο νερό για να αφαιρεθεί όλη η σκλήρυνση και αφήστε το ξεσκέπαστο στο ψυγείο για 1 ημέρα μέχρι να στεγνώσει.
Ζεστός καπνός στον καπνιστή Bradley στους 176ºF (80ºC) μέχρι να φτάσετε σε εσωτερική θερμοκρασία 149ºF (65ºC).
Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες, 3 μήνες σε σφράγιση κενού ή 6 μήνες παγωμένο.
Συνταγή από: Σεφ Μιχαήλ Δημαγίστριας