Καπνιστό Χοιρινό μπριζόλες και γέμιση μήλων Συνταγή
Η γλυκιά γεύση των αποξηραμένων ζευγών φρούτων καλά με το χοιρινό κρέας και το κάπνισμα των μπριζόλων προσθέτει ένα άλλο στρώμα γεύσης. Αυτό το ευπροσάρμοστο πιάτο είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό δείπνο ή ένα υπαίθριο γεύμα με τους επισκέπτες.
Ingredients
Τρίψιμο:
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Χοιρινή μπριζόλα:
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα (πάχος 1½”)
2 βασιλικά μήλα γκαλά - ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
⅓ Φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
½ φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
Μπισκετάκια με γεύση καπνιστή Bradley – Κεράσι, σφενδάμι ή βελανιδιά
Preparation
Κρατώντας το μαχαίρι σας οριζόντια, τοποθετήστε το στο χοντρό άκρο κάθε χοιρινής μπριζόλας και κόψτε για να κάνετε μια βαθιά τσέπη. Προσέξτε να μην τρυπήσετε από την άλλη άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα. Αφαιρέστε με ένα κουτάλι 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και τρίψτε σε όλο το εξωτερικό τις χοιρινές μπριζόλες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, τα κράνμπερι και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα καστανής ζάχαρης. Ρίξτε με κουτάλι τις χοιρινές μπριζόλες.
Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες σε σχάρες καπνιστών.
Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 250°F χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Bradley της επιλογής (Cherry, Maple ή Oak λειτουργούν τέλεια).
Καπνίζετε τις χοιρινές μπριζόλες μέχρι να φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 155°F, περίπου 2½ ώρες.
Σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή από: Στηβ Σίλκα
Κεράσι
Ξύλο
Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.
Shop Now