Smoked Summer Sausage Recipe
The recipe I used is actually a spicy snack stick recipe, but it makes great summer sausage.
Ingredients
10 λίβρες κρέας (χρησιμοποίησα ψητό τσακ)
3 κουταλάκια του γλυκού το καθένα:
- Αλεσμένο σέλινο
- Ασπρο πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Σκόνη κάρυ
5 κουταλιές της σούπας αλάτι
2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ωρίμανσης
1 κουταλάκι του γλυκού υγρό καπνό (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι άπαχο ξηρό γάλα (συνδετικό)
5 κουταλιές της σούπας δεξτρόζη σε σκόνη
1 Φλιτζάνι παγωμένο νερό
Preparation
Γεμίστε το μείγμα σε περιβλήματα 2,5 ιντσών στο μήκος των ραφιών.
Στεγνώστε το λουκάνικο στους 100°F για μία ώρα.
Ξεκινήστε τον καπνό και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 130°F για μία ώρα.
Στη συνέχεια, αυξήστε τη θερμοκρασία στους 150°F για την επόμενη ώρα.
Η τελική ρύθμιση θερμοκρασίας είναι 170 F για 5 ώρες ή στην εσωτερική θερμοκρασία του λουκάνικου 152°F.