Smoked Andouille Sausage Recipe

Καπνιστό Λουκάνικο Andouille Συνταγή



Το Andouille Sausage είναι ένα κλασικό καπνιστό λουκάνικο της Λουιζιάνας, το οποίο χρησιμοποιείται σε γεύματα όπως το gumbo ή το jambalaya. Το τοπικό στυλ μαγειρέματος γνωστό ως Cajun χρησιμοποιεί πολλά καυτερά μπαχαρικά και λαχανικά. Είναι διάσημο για τα αυθεντικά λουκάνικα: Andouille, Boudain, Chaurice (τοπική εκδοχή του ισπανικού chorizo) ή Tasso (καπνιστό πισινό). Δεν είναι εύκολο να βρεις μια καθολική συνταγή για λουκάνικο Andouille. Μερικές συνταγές περιλαμβάνουν κόκκινο ξηρό κρασί, άλλες δάφνη, μπαχάρι, φασκόμηλο, πάπρικα, θρυμματισμένες κόκκινες πιπεριές, ζάχαρη, κρεμμύδι σε σκόνη, πιπέρι pequin, μοσχοκάρυδο, φασκόμηλο, τσίλι ancho, λίμα σε σκόνη κ.λπ… Ποιο είναι λοιπόν το πραγματικό λουκάνικο Andouille ? Σχεδόν όλες οι συνταγές συμφωνούν στα ακόλουθα συστατικά: χοιρινό πισινό, αλάτι, τριμμένο πιπέρι, σκόρδο, θυμάρι και πιπέρι καγιέν. Έτσι, αποφασίσαμε να το κρατήσουμε απλό και να συμπεριλάβουμε μόνο αυτά που αναφέρονται και τίποτα άλλο. Αλλά μη διστάσετε να αυτοσχεδιάσετε και να συμπεριλάβετε όσα μπαχαρικά σας αρέσουν.

Ingredients

1000 γρ 2,20 λίβρες. Χοιρινό Πισινό

Υλικά ανά 1000 γραμμάρια (1 κιλό) κρέατος:

Αλάτι 16 g ή 2¾ κουτ.

Πολυμερίστε #1 2,5 g ή ⅓ κουτ.

Μαύρο πιπέρι τριμμένο 6,0 γρ ή 3 κουτ.

Σκόρδο ψιλοκομμένο 10,0 γρ ή 3 σκελίδες

Θυμάρι ξερό 2,0 γρ ή 1½ κουτ.

Πιπέρι καγιέν 4,0 γρ ή 2 κουτ.

Κρύο νερό 100g ή ⅜ φλιτζάνι

Preparation

Αλέστε όλο το κρέας με πιάτο 1/4” (5 – 6 mm).

Ανακατέψτε το κρέας με όλα τα συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του νερού.

Τοποθετήστε τα σε θήκες για γουρούνια 38 – 40 mm. Αφήστε ως σχοινί ή κάντε συνδέσμους 12" (30 cm).

Στεγνώστε για δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή προθερμάνετε το καπνιστή στους 130º F (54º C) και κρατήστε το χωρίς καπνό για μία ώρα.

Εφαρμόστε ζεστό καπνό για 2 ώρες.

Κάντε ντους για 5 λεπτά με κρύο νερό.

Φυλάσσετε στο ψυγείο και μαγειρέψτε πριν το σερβίρετε.

Σημειώσεις:

Για να φτιάξετε ένα έτοιμο προς κατανάλωση λουκάνικο, αυξήστε τη θερμοκρασία του καπνιστή στους 170º F (76º C) μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 154º F (68º C). Μπορείτε να το ψήσετε σε νερό στους 175º - 185º F (80º - 85º C) μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 154º F (68º C).