Smoked Thuringer Sausage Recipe

Καπνιστό Λουκάνικο Συνταγή



Charcuterie, "Η τέχνη του αλάτου, του καπνίσματος και της θεραπείας"? από τον Michael Ruhlman & Brian Polcyn.

Σερβίρετε αυτό το νόστιμο λουκάνικο με τυρί και κροτίδες, ή από μόνο του.

Απολαμβάνω

Ingredients

4 λίβρες (1,75 κιλά) χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλα, σε κύβους

½ φλιτζάνι (80 g) Fermento

1 λίβρα (450 g) λίπος χοιρινής ράχης, κομμένο σε κύβους

1½ Oz (40 g) αλάτι kosher (3 κουταλιές της σούπας)

1 κουταλάκι του γλυκού (6 g) ροζ αλάτι (InstaCure #1; Prague Powder #1; DQ Powder; TCM)

2 κουταλιές της σούπας (20 g) δεξτρόζη

2 κουταλιές της σούπας (8 g) κόκκους μαύρου πιπεριού, μουλιασμένοι για τουλάχιστον 1 ώρα σε ζεστό νερό

½ κουταλάκι του γλυκού (2 g) μουστάρδα ξερή αλεσμένη

2 κουταλιές της σούπας (8 g) αλεσμένο κόλιανδρο

10 πόδια (3 μέτρα) 32-35 mm περιβλήματα γουρουνιού. ή 5 διαφανή ινώδη περιβλήματα 1,5 x 12 ίντσες

Preparation

Αλέστε τη χοιρινή σπάλα μέσα από μια μεγάλη μήτρα σε ένα μπολ που έχει τοποθετηθεί σε πάγο. Μην αλέθετε λίπος σε κύβους κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος.

Διαλύστε το Fermento σε αρκετό νερό, 1/4 έως 1/2 φλιτζάνι (60 έως 125 ml) για να κάνετε μια λεπτή πάστα. Προσθέστε στο κρέας, μαζί με άλλα συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του λίπους, και ανακατέψτε καλά με το χέρι.

Συσκευάστε το μείγμα σε ένα ταψί ή πλαστικό δοχείο και πιέστε τυχόν θήκες αέρα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη, πιέζοντας προς τα κάτω, ώστε να ακουμπήσει το κρέας και να μην μπει αέρας.

Βάζουμε στο ψυγείο για 3 μέρες. Το μείγμα πρέπει να έχει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα μετά από 3 ημέρες.

Ξανααλέστε το μείγμα μέσα από τη μικρή μήτρα. Σοτάρετε ένα μικρό κομμάτι, δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.

Γεμίζουμε το λουκάνικο σε θήκες. Χρησιμοποίησα μη βρώσιμα ινώδη περιβλήματα.

Κρεμάστε σε ξυλάκια καπνού και αφήστε το να στεγνώσει για 10 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου (65 έως 70 °F/18 έως 21 °C). Έχω έναν ψηφιακό διακόπτη θερμοκρασίας στο OBS μου, έτσι τα κρέμασα στο καπνιστή για να στεγνώσουν με τον επάνω αεραγωγό εντελώς ανοιχτό. με το διακόπτη θερμοκρασίας ρυθμισμένο στους 65 °F.

Μετά το στέγνωμα, καπνίστε τα λουκάνικα κρύα στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία, ιδανικά κάτω από 100 °F/37 °C για 5 ώρες. Χρησιμοποίησα μπισκότα hickory για ολόκληρο τον καπνό. Η αλλαγή χρώματος μετά τον κρύο καπνό είναι εκπληκτική.

Ανεβάστε τη θερμοκρασία του καπνιστή στους 180 °F/82 °C και φέρτε τα λουκάνικα σε εσωτερική θερμοκρασία 150 °F/65 °C.

Μεταφέρετε σε παγόλουτρο για να κρυώσει εντελώς και μετά ψύξτε.

Προαιρετικά: Αν χρησιμοποιείτε ινώδη περιβλήματα, μου αρέσει να βουτήξω τα λουκάνικα σε βραστό νερό για να συρρικνωθούν τα περιβλήματα και μετά να τα μεταφέρω σε παγόλουτρο.

Αγριοκαρυδιά
 Ξύλο

Hickory Bisquettes για Bradley Smokers

Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.

Shop Now