Καπνιστό σφενδάμι μαριναρισμένο Φιλέτο χοιρινού κρέατος Συνταγή
Γεύσεις τόσο καλή όσο φαίνεται και χρειάζονται μόνο 2 - 3 ώρες για να ετοιμαστείτε. Ενώ τα περισσότερα παραδοσιακά κρέατα για τους καπνιστές απαιτούν τουλάχιστον 6 ώρες, το φιλέτο χοιρινού κρέατος θα είναι έτοιμο όταν η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τα 160 F. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα ένα άμεσο θερμόμετρο στο χέρι.
Ingredients
1 χοιρινό φιλέτο, αφαιρέθηκε το ασημένιο δέρμα και το λίπος
Μαρινάδα:
4 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
Preparation
Χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα.
Τοποθετήστε το φιλέτο και τα υλικά της μαρινάδας σε μια σακούλα κατάψυξης και αφήστε τα να μαριναριστούν όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Βγάζουμε το φιλέτο από τη μαρινάδα.
Καπνός για 2½ - 3 ώρες σε προθερμασμένο καπνιστή στους 225°F με μπισκότα σφενδάμου. Αφαιρέστε από τον καπνιστή μόλις επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 160°F.
Σφεντάμι
Ξύλο
Με μια ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των πτηνών θηραμάτων.
Shop Now