Smoked Pork Souvlaki

Καπνιστό Χοιρινο ΣΟΥΒΛΑΚΙ Συνταγή



Αυτό το καπνιστό χοιρινό souvlaki είναι γεμάτο γεύση. Σερβίρετε με ελληνική σαλάτα, ρύζι ή με ψωμί πίτα.

Ingredients

1½ έως 2 κιλά ψητό χοιρινό φιλέτο χωρίς κόκαλα

¼ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

2 κγ ζάχαρη

Ξύλινα σουβλάκια

Μπισκετάκια με γεύση Bradley – σφενδάμι ή βελανιδιά

Preparation

Κόψτε το χοιρινό φιλέτο σε κύβους ίσου μεγέθους 1 ίντσας.

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά για να τρίψουμε/πάστα το σουβλάκι.

Τοποθετούμε το χοιρινό σε κύβους σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον πολτό σουβλάκι. Πετάξτε το κρέας έτσι ώστε να καλυφθούν όλα. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Μουλιάζουμε ξύλινα σουβλάκια σε νερό για 20-30 λεπτά

Περάστε τους μαριναρισμένους κύβους χοιρινού πάνω στα σουβλάκια. Τοποθετήστε τα σουβλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο σε σχάρες καπνιστών, φροντίζοντας να μην ακουμπούν το ένα το άλλο.

Ξεκινήστε τον καπνιστή, χρησιμοποιώντας μπισκότα ξύλου της επιλογής σας (το σφένδαμο ή η βελανιδιά λειτουργεί πολύ καλά!). Φέρτε τον καπνιστή σε θερμοκρασία 250°F.

Τοποθετήστε τα χοιρινά σουβλάκια στο καπνιστή και μαγειρέψτε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 155°F, περίπου 2½ ώρες.

μήλο
 Ξύλο

Μπισκετάκια Apple για Bradley Smokers

Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.

Shop Now