Καπνισμένο σφενδάμι Καναδικό μπέικον Συνταγή
Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές όταν πρόκειται για το αρωματικό μπέικον. Είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε αν χρησιμοποιείτε κοιλιά ή άκρα.
Ingredients
Ένα ολόκληρο χοιρινό πόντο, τρέχουν περίπου 9 + λίβρες.
Περίπου *3,2 ουγκιές θεραπείας με γεύση σφενδάμου. Αγοράζω το δικό μου από την Butcher-Packer. Αυτή η ποσότητα θεραπείας είναι αρκετή για 10 κιλά κρέατος.
Σιρόπι σφενδάμου, #2 Σκούρο. Αγοράστε τα καλά πράγματα, έχω χρησιμοποιήσει φθηνά και κάνει τη διαφορά.
Σακούλες κατάψυξης με φερμουάρ σε μέγεθος γαλονιού. Χρησιμοποιήστε τα καλά…θα χαρείτε που το κάνατε.
Πλαστικό δοχείο για να βάλετε τα τρία κομμάτια στο ψυγείο.
Preparation
Οδηγίες ωρίμανσης:
Πρώτα, πάρτε χρόνο εδώ, θα ανταμειφθείτε.
Κόψτε την οσφυϊκή σας χώρα σε τρία ίσα κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα χάρακα. Κόψτε το λίπος και ξεπλύνετε καλά και στη συνέχεια στεγνώστε με μια καθαρή παλιά πετσέτα.
Χωρίστε την ξηρή θεραπεία σας σε τρεις ίσες ποσότητες και στη συνέχεια τρίψτε την κάθε ποσότητα σε ένα κομμάτι κρέας καλά, δουλεύοντας καλά τη θεραπεία.
Τοποθετήστε κάθε κομμάτι κρέατος στη δική του σακούλα με φερμουάρ, σπρώχνοντας τον αέρα πριν το κλείσετε και μετά τοποθετήστε το σε ψυγείο *περίπου 40 μοιρών σε πλαστικό δοχείο. (μόνο σε περίπτωση που έχετε διαρροή)
Τρεις μέρες αργότερα, βάλτε περίπου ⅓ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου σε κάθε σακούλα και στείλτε μήνυμα καλά.
Άφησα το μπέικον μου να θεραπεύσει για 21 ημέρες, μόνο η προτίμησή μου. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάθε λίγες μέρες, ή όταν πρόκειται για εσάς, τραβήξτε έξω τις σακούλες και στείλτε τους ξανά μήνυμα, μεταφέροντας το υγρό στο κρέας. Ανάλογα με το εάν η οσφυϊκή χώρα σας ενέθηκε με ξένο χυμό, η ποσότητα του υγρού θα ποικίλλει. Αφήνω πάντα το υγρό μόνο του και δεν το στραγγίζω.
Προετοιμασία για το κάπνισμα:
Αφού ωριμάσει, ξεπλύνετε καλά το κρέας και αφήστε το να μουλιάσει για δύο ώρες. Πλένουμε ΚΑΛΑ το κρέας. Όταν νομίζετε ότι έχετε τελειώσει, κάντε το ξανά. Αν δεν θέλετε πραγματικά αλμυρό κρέας, παραλείψτε το και πιθανότατα δεν θα θέλετε να φτιάξετε ξανά μπέικον. Αφήστε το κρέας να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.
Αφού ξεπλύνετε το κρέας και ετοιμαστείτε να το αφήσετε να καθίσει για μια ώρα, βγάλτε ξανά το σιρόπι σφενδάμου και περιχύστε το με αρκετό, ώστε να κάνετε μασάζ στο φιλέτο με το σιρόπι και να το αφήσετε να καθίσει. Το κάνω μασάζ μερικές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας.
Οδηγίες για το κάπνισμα:
Βάλτε το κρέας στο καπνιστή και ανεβάστε τη φωτιά στους 150°F και μαγειρέψτε για 45 λεπτά ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΟΣ.
Μετά από 45 λεπτά, αυξήστε τη θερμοκρασία του καπνιστή στους 200°F και αφήστε τον καπνό να κυλήσει. Καπνίστε μέχρι εσωτερική θερμοκρασία τουλάχιστον 150°F. Κάνω το δικό μου στους 152°F. Αυτό διαρκεί συνήθως 2-4 ώρες, ανάλογα.
ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να σταθεί ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗ για 1 ώρα.
Μετά από αυτή τη διαδικασία, τυλίγω καλά σε πλαστική μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο. Θα έχει καλύτερη γεύση αφού μείνει για λίγο στο ψυγείο.
Από το MallardWacker