Smoked Canadian Back Bacon Recipe
Ever wondered how to make Canadian back bacon? This recipe uses a homemade cure. For a simpler method try Maple Smoked Back Bacon, made with the Bradley Smoker Maple Cure.
Ingredients
1½ λίβρα χοιρινό φιλέτο
Για άλμη:
½ γαλόνι νερό
3,2 Οζ αλάτι kosher
20 g σκόνη Πράγας (Θεραπεία #2)
¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
4 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες
3 φύλλα δάφνης
½ κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
½ κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
Χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
Μπισκότα Bradley Flavor - σφενδάμι
Preparation
Ανακατεύουμε τα υλικά για την άλμη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα σάκχαρα και τα άλατα.
Ψύξη άλμης.
Βυθίστε το φιλέτο σε άλμη και άλμη για 3 ημέρες, περιστρέφοντας περιοδικά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη άλμη.
Ξεπλύνετε το φιλέτο και αφήστε το να στεγνώσει για να σχηματιστεί πολτός.
Προθερμάνετε τον καπνιστή στους 200°F.
Καπνίζετε με μπισκότα σφενδάμου, μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 150°F.
Της Λένα Κλέιτον.
Σφεντάμι
Ξύλο
Με μια ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των πτηνών θηραμάτων.
Shop Now