Canadian Bacon on a cutting board

Smoked Canadian Back Bacon Recipe



Ever wondered how to make Canadian back bacon? This recipe uses a homemade cure. For a simpler method try Maple Smoked Back Bacon, made with the Bradley Smoker Maple Cure.

Ingredients

1½ λίβρα χοιρινό φιλέτο

Για άλμη:

½ γαλόνι νερό

3,2 Οζ αλάτι kosher

20 g σκόνη Πράγας (Θεραπεία #2)

¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

4 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες

3 φύλλα δάφνης

½ κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι

½ κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι

Χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι

Μπισκότα Bradley Flavor - σφενδάμι

Preparation

Ανακατεύουμε τα υλικά για την άλμη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα σάκχαρα και τα άλατα.

Ψύξη άλμης.

Βυθίστε το φιλέτο σε άλμη και άλμη για 3 ημέρες, περιστρέφοντας περιοδικά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη άλμη.

Ξεπλύνετε το φιλέτο και αφήστε το να στεγνώσει για να σχηματιστεί πολτός.

Προθερμάνετε τον καπνιστή στους 200°F.

Καπνίζετε με μπισκότα σφενδάμου, μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 150°F.

Της Λένα Κλέιτον.

Σφεντάμι
 Ξύλο

Μπισκότα σφενδάμου για Bradley Smokers

Με μια ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των πτηνών θηραμάτων.

Shop Now