Καπνιστό Μέλι μουστάρδα θεραπεύεται μπέικον Συνταγή
Αφεθείτε στις γεύσεις του σπιτικού μπέικον με αυτή την εύκολη συνταγή. Επικαλυμμένο σε ένα ευχάριστο μείγμα μελιού και μουστάρδας, η κοιλιά χοιρινού κρέατος είναι γεμάτη για τρεις ημέρες, κρύο καπνιστό στην τελειότητα και στη συνέχεια κομμένο σε λωρίδες που μπορούν να μαγειρευτούν σε τραγανή τελειότητα στο φούρνο. Ευγενική προσφορά του δικτύου Alton Brown-Food.
Ingredients
200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) αλάτι
200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ζάχαρη
55 g (2 oz) μέλι
15 ml (3 κουταλιές της σούπας) μουστάρδα σε σκόνη
450 g (1 λίβρα) χοιρινή κοιλιά
Preparation
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
Απλώστε ομοιόμορφα το μέλι στην κοιλιά του χοιρινού και στη συνέχεια πασπαλίστε με μουστάρδα.
Απλώνουμε γενναιόδωρα το μείγμα αλατιού και ζάχαρης πάνω από τη μουστάρδα.
Τοποθετήστε σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και βάλτε το στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Αφού περάσουν τρεις μέρες, αφαιρέστε το χοιρινό από την άλμη, ξεπλύνετε την κοιλιά και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
Ξαπλώστε σε μια σχάρα πάνω από μια λαμαρίνα και βάλτε το μπροστά από μια βεντάλια για 1 ώρα να σχηματιστεί ένα πολτό.
Κρύος καπνός για 4 έως 6 ώρες. Χρησιμοποιήστε μπισκότα Apple
Ψύξτε το κρέας στην κατάψυξη για μία ώρα για να σφίξει, για να κόψετε εύκολα σε λωρίδες μπέικον.
Κόψτε ό,τι χρειάζεστε και κρατήστε το υπόλοιπο σε μια σακούλα κατάψυξης στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Προτεινόμενος τρόπος μαγειρέματος:
Τοποθετήστε τις λωρίδες μπέικον σε ένα ταψί με σχάρα και βάλτε τις σε κρύο φούρνο.
Ανάψτε το φούρνο στους 400° F. και ψήστε για περίπου 12 με 15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο τραγανό σας αρέσει το μπέικον σας.
Αφαιρέστε από τη σχάρα και στραγγίστε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Απολαμβάνω!
Η συνταγή είναι ευγενική προσφορά του Alton Brown-Food Network
μήλο
Ξύλο
Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.
Shop Now