Καπνιστό Μπέικον Συνταγή
Το sizzle του μπέικον… .. Ω, τι ήχος!
Εάν υπάρχει κάτι που είναι πραγματικά άξιο σε αυτόν τον κόσμο, τότε πρέπει να είναι μπέικον. Ποιος δεν αγαπάει απολύτως το μπέικον; Δεν υπάρχει τίποτα σαν τη μυρωδιά του μπέικον τηγάνισμα σε μια κατσαρόλα. Το μπέικον είναι υπέροχο σε ένα σάντουιτς, στην πίτσα, σε μια σαλάτα, τα ζυμαρικά, και πολύ περισσότερο. Σήμερα, θα ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το πιο νόστιμο καπνιστό μπέικον στη γη!
Ingredients
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι
2 Σωρός κ.σ ζάχαρης Demerara (καστανή).
1 κουταλιά της σούπας ψιλό πιπέρι
1 Level κουταλάκι του γλυκού Prague #1 pink Powder
Preparation
Ξεκίνησα με μια κοιλιά 5 κιλών με δέρμα.
Το τρίψαμε παντού με το καρύκευμα/θεραπεία μου και το τύλιξα σφιχτά (3 φορές) με ένα πλαστικό περιτύλιγμα τροφίμων.
Μετά το έβαλα στο ψυγείο για 5 μέρες.
Το ξέπλυνε τελείως, το στέγνωσε και μετά ξανά στο ψυγείο για 24 ώρες.
Μετά το πασπάλισα με χοντρό πιπέρι και το έβαλα στο καπνιστό.
Χρησιμοποιώντας μπισκότα από ξύλο Alder, έβαλα τη θερμοκρασία στους 100°C/200ºF κάπνιζε για 4 ώρες. Μετά από 2 ώρες, σφουγγάρισα αγνό φυσικό μέλι σε όλη την κοιλιά και το επέστρεψα στον καπνιστή. Ο καπνιστής έκλεισε αυτόματα αλλά το άφησα στο καπνιστή όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί το έκοψα σε φέτες και τηγάνισα το καλύτερο γευστικό Μπέικον που έφαγα ποτέ.
Κλήθρα
ξύλο
Η σκλήθρα χρησιμοποιείται συνήθως για καπνιστό σολομό λόγω της πιο ήπιας γεύσης της. Ωστόσο, χάρη στην ελαφριά, γλυκιά και μοσχομυριστή γεύση του, είναι μια απαλή γεύση καπνού ιδανική για σχεδόν κάθε πιάτο.
Shop Now