Καπνιστό Μπέικον λόφου Συνταγή
Το μπέικον βγήκε υπέροχο!. Είναι τόσο άπαχο και η γεύση είναι φανταστική. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο εύκολο είναι αυτό με το BS. Το μπέικον μου κοστίζει περίπου 2,50 λίβρες για να φτιάξω. Αυτό είναι πολύ λιγότερο από το παντοπωλείο και είναι πολύ πιο λιτό, οπότε πηγαίνει μακρύτερα. Επιπλέον, η αξία ψυχαγωγίας είναι ανεκτίμητη.
Από: Τηλέφωνο
Ingredients
Ένα βχωρίς ένα ψητό χοιρινό πισινό (Boston Butt)
½ φλιτζάνι κάθε καστανή ζάχαρη, Morton's Tender Quick και μέλι (μπορεί να αντικαταστήσει το σιρόπι σφενδάμου ή μελάσα)
Preparation
Ανακατεύουμε καλά την καστανή ζάχαρη και το Tender Quick. Κόβουμε το ψητό στη μέση οριζόντια.
Καλύψτε καλά και τα δύο μισά με το μείγμα ζάχαρης/Tender Quick και τρίψτε καλά.
Ανακινήστε την περίσσεια και βάλτε τα ψητά σε μεγάλες πλαστικές σακούλες με φερμουάρ.
Βάζουμε στο ψυγείο για 6-7 μέρες να ωριμάσει.
Την 3η μέρα, περιχύνετε τα υγρά που έχουν συγκεντρωθεί, αναποδογυρίστε τη σακούλα και επιστρέψτε στο ψυγείο.
Την τελευταία μέρα, αφαιρέστε το κρέας από τη σακούλα και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.
Μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 2 ώρες για να φύγει λίγο η αλμύρα.
Αφού μουλιάσει, αφαιρέστε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το μέλι, τη μελάσα ή το σιρόπι σφενδάμου, ίσα ίσα να αραιώσουν, και αλείφουμε το κρέας. Καπνίστε στους 200°F μέχρι να φτάσετε τους 140°F στο πιο παχύ μέρος. Δροσίστε στο ψυγείο. Όταν είστε έτοιμοι να φάτε, κόψτε σε φέτες στο πάχος που επιθυμείτε και χρησιμοποιήστε όπως θα κάνατε με το κανονικό μπέικον.