Smoked Bourbon-Glazed Ribs Recipe

Καπνιστό Μπέρμπον-γυαλισμένα νεύρα Συνταγή



Αυτή η καπνιστή συνταγή με νευρώσεις από μπέρμπον είναι από το Smoke & Spice με κάποια ελαφρά τροποποίηση.

Μάθετε πώς να καπνίζετε νευρώσεις σαν επαγγελματίας και θα είστε το αστέρι οποιουδήποτε BBQ Backyard!

Σας αρέσει απίστευτα τρυφερές χοιρινές νευρώσεις; Εάν το κάνετε, τότε είστε έτοιμοι να είστε πραγματικά ενθουσιασμένοι!

Μου αρέσει να αφαιρέσω τη μεμβράνη στην κάτω πλευρά των νευρώσεων επειδή νομίζω ότι λειτουργεί το καλύτερο. Εκτός αυτού, επιτρέπει μια καλύτερη έγχυση μπαχαρικών από το τρίψιμο και τον καπνό μία φορά στον καπνιστή. Είναι καλή ιδέα να το σκουπίσετε στα μέσα του κύκλου επειδή οι τελευταίες πλευρές που έκανα ήταν λίγο στεγνό. Η σάλτσα με μπέρμπον ακούγεται καλό να καραμελοποιείται λίγο στο τέλος.

Ingredients

Τρίψιμο με ραβδώσεις στη σχάρα:

 Κύπελλο πιπέρι - φρεσκοτριμμένο

¼ Κύπελλο πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό θαλασσινό κοσέρ

1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη

1½ Τσάι σκόρδο σε σκόνη

1½ Τσάι σε σκόνη κρεμμυδιού

3 Κάθε χοιρινό παϊδάκι περίπου 3 λίβρες το καθένα

Σφουγγαρίστρα Bourbon (προαιρετικός):

Σφουγγάρισμα σε δύο ώρες

¾ Κύπελλο μπέρμπον

¾ Φλιτζάνι ξίδι μηλίτη

Σάλτσα:

¼ Φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο καλύτερα

¼ Φλιτζάνι φυτικό λάδι

2 Κάθε κρεμμύδι - μέτριο κιμά

¾ Κύπελλο μπέρμπον

⅔ Γεπάνω κέτσαπ

½ Κύπελλο ξύδι μηλίτη

½ Φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

½ Φλιτζάνι καθαρό σιρόπι σφενδάμου

 Κύπελλο μελάσα

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire

½ Πιπέρι τσαγιού - φρεσκοτριμμένο

½ Αλάτι τσαγιού

Preparation

Χρησιμοποιώντας μια πένσα με βελόνα, αφαιρέστε τη μεμβράνη στην κάτω πλευρά των πλευρών.

Συνδυάστε τα συστατικά τρίψιμο σε ένα μπολ και εφαρμόστε το τρίψιμο ομοιόμορφα στα πλευρά, κρατώντας περίπου½ του μείγματος μπαχαρικών. Βάλτε τις πλάκες σε μια πλαστική σακούλα ή τυλιγμένες σε saran και βάλτε τις στο ψυγείο για μια νύχτα.

Την επόμενη μέρα, βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο και τα χτυπάμε με το υπόλοιπο τρίψιμο. Αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30-40 λεπτά.

Προθερμάνετε το BS στους 200-220ºF για μία ώρα.

Αν λερώσετε, ανακατέψτε το μπέρμπον με το ξύδι ½ φλιτζάνι νερό. Ζεσταίνουμε τη σφουγγαρίστρα σε χαμηλή φωτιά.

Μεταφέρετε το κρέας στον καπνιστή. Μαγειρέψτε τα παϊδάκια για περίπου 4-5 ώρες, καπνίζοντας για την ίδια ώρα χρησιμοποιώντας ξύλινα μπισκότα της επιλογής σας, γυρίζοντας και σφουγγαρίζοντας μετά από 2 ώρες. Αλλάξτε ράφια στο Bradley όταν σφουγγαρίζετε.

Ετοιμάστε τη σάλτσα Bour-BQ όσο καπνίζουν οι πλάκες, ώστε να είναι έτοιμη να την απλώσετε στα παϊδάκια περίπου 45 λεπτά πριν γίνει το κρέας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πήξει.

Αλείψτε τα παϊδάκια με τη σάλτσα μία ή δύο φορές τα τελευταία 45 λεπτά έως μία ώρα καπνίσματος για να πάρουν λίγο γλάσο. Επιστρέψτε την υπόλοιπη ποσότητα στη φωτιά και σιγοβράστε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μειωθεί .

Το κρέας φτιάχνεται όταν το κρέας λυγίζει εύκολα ανάμεσα στα πλευρά και η σάλτσα είναι αφράτη και κολλώδης. Κόψτε σε φέτες με τον τρόπο που επιλέγετε - μου αρέσει να το κόβω σε μερίδες 2 πλευρών αφού τις αφήσω να καθίσουν έξω από τον καπνιστή για περίπου 10 λεπτά.