Smoked Carnitas with tropical guacamole

Καπνιστό Χοιρινό Καρνίτας με Τροπική Συνταγή Γκουακαμόλε



Καπνιστό χοιρινό Καρνιάς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προετοιμάσει χοιρινό ώμο, πισινό ή λεπίδα. Το κρέας είναι μαλακό και ζουμερό μέσα και τραγανό στις άκρες. Τα μαλλιά με φρέσκο γουακαμόλε είναι απλά ακαταμάχητα.

Ingredients

1 χοιρινό ψητό (πισινό, σπάλα ή λεπίδα)

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

2 κσ αλεσμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας ξερή ρίγανη

2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο chipotle σε σκόνη

2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο

3 Αβοκάντο

1 λάιμ - χυμό

1 μέτρια ντομάτα - σε κύβους

½ Ανανάς - ξεφλουδισμένος και χωρίς πυρήνα

2 πιπεριές Jalapeno - καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

12 μαλακά κοχύλια τορτίγιας (ή περισσότερα) - αλεύρι ή καλαμπόκι

Preparation

Κάντε το τρίψιμο ανακατεύοντας τη ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά. Τρίψτε γενναιόδωρα το μείγμα μπαχαρικών σε όλο το χοιρινό ψητό.

Ρυθμίστε τον καπνιστή στο 225ºF χρησιμοποιώντας μπισκότα ξύλου της επιλογής σας.

Καπνίζετε το χοιρινό ψητό μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 195°CºF. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 14-18 ώρες, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία.

Τραβάμε το χοιρινό σε λεπτές λωρίδες, πετάμε το λίπος και τα κόκαλα.

Φτιάξτε το τροπικό γουακαμόλε αφαιρώντας τη σάρκα των αβοκάντο και βάλτε το σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Πολτοποιήστε με ένα πιρούνι ή πουρέ πατάτας. Στύψτε το χυμό λάιμ και ανακατέψτε το στο πολτοποιημένο αβοκάντο. Ανακατέψτε την κομμένη ντομάτα, τον ανανά και την ψιλοκομμένη πιπεριά jalapeno.

Φτιάξτε τις καρνίτες βάζοντας λίγο χοιρινό κρέας σε ένα μαλακό κέλυφος τορτίγιας. Ρίξτε λίγο τροπικό γκουακαμόλε από πάνω.