smoked riblets with salad

Smoked Chipotle BBQ Riblets Recipe



This recipe is for Smoked Chipotle BBQ Riblets. We call riblets the portion you cut off the pork square ribs. Typically, people trim the spare ribs to cut into side ribs or St.Louis cut. Consequently, the riblets become a separate portion. Cut them into individual portions for easier smoking. Then smoke and wrap them in foil with a little beer. Essentially, beer steams the riblets, creating a super tender meat!

Ingredients

2 λίβρες χοιρινές ρίπες

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 κουταλιά της σούπας chipotle σκόνη

2 κσ αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο

½ φλιτζάνι μπύρα

1½ φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου

Μπισκότα Bradley Flavor – Premium Beer ή Whisky Oak

Preparation

Κόψτε τις ραβδώσεις σε μεμονωμένες πλευρές (πάχους περίπου 1 ίντσας).

Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 250°F χρησιμοποιώντας Premium Bisquettes Beer ή Whisky Oak Bisquettes.

Κάνετε το τρίψιμο ανακατεύοντας μαζί την πάπρικα, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, τη σκόνη chipotle, το μαύρο πιπέρι, το κύμινο και τον κόλιανδρο μαζί. Τρίψτε το μείγμα μπαχαρικών σε όλο το ραβδάκι. Τοποθετήστε τα παϊδάκια στο καπνιστή και καπνίστε για 2 ώρες.

Αφαιρέστε τις ραβδώσεις από τον καπνιστή και απλώστε τις σε αλουμινόχαρτο. Σηκώστε τις άκρες του φάουλ και ρίξτε τη μπύρα πάνω από τις ριμπέτες. Κλείνουμε και διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να μην χυθεί η μπύρα. Τοποθετήστε ξανά τα τυλιγμένα ραβδάκια στο καπνιστή και μαγειρέψτε για άλλη μια ώρα.

Αφαιρούμε τα ραβδάκια από το καπνιστή και τα βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο.

Ρίξτε τα ριμπέτες σε σάλτσα μπάρμπεκιου και σερβίρετε.

Συνταγή από: Στηβ Σίλκα

Μπύρα
Ξύλο

Μπισκετάκια μπύρας για Bradley Smokers

Μπισκετάκια μπύρας για καπνιστό φαγητό με έγχυση λυκίσκου. Ιδανικό για μοσχάρι, κοτόπουλο, παϊδάκια ή λουκάνικο.

Shop Now