Cold Smoked Braised Baby Back Ribs Recipe

Κρύο καπνιστό βρώμικο Baby Back Ribs Συνταγή



Αυτές οι πλευρές κάνουν τη δική τους σάλτσα. Αυτή η συνταγή κλιμακώνεται για 2 ράφια από νευρώσεις πίσω μωρών. Συνήθως φτιάχνω έξι ράφια. Συνταγή εμπνευσμένη από τον Alton Brown.

Ingredients

2 Ράφια με πλευρές στο πίσω μέρος του μωρού

Dry Rub – Αυτό είναι για 2 ράφια:

½ Φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη - σφιχτά συσκευασμένη

1 κουταλιά της σούπας κάθε αλάτι kosher και σκόνη τσίλι

1 ½ κουταλάκι του γλυκού κάθε αλεσμένο μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν, Old Bay Seasoning, τριμμένο θυμάρι και κρεμμύδι σε σκόνη.

Υγρό βρασμού:

1 φλιτζάνι λευκό κρασί (ΔΕΝ θα χρησιμοποιούσα εδώ «κρασί μαγειρικής» – έχει πολύ νάτριο και κάνει τη σάλτσα πολύ αλμυρή. Χρησιμοποιώ λευκό γεμάτο σώμα – «στριμμένο σέσκουλο»)

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί (έχω χρησιμοποιήσει ξύδι από κόκκινο κρασί και μηλόξυδο επίσης.)

1 κουταλιά της σούπας μέλι

2-3 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες

Preparation

Κρύο κάπνισμα:

Αφαιρέστε τη μεμβράνη από το πίσω μέρος των πλευρών. Εάν αυτό σας πάρει περισσότερο από 10 λεπτά, επιστρέψτε τα παϊδάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Θέλετε τα παϊδάκια να κρυώσουν όχι σε θερμοκρασία δωματίου, όταν τοποθετούνται στο Bradley.

Προθερμάνετε τη γεννήτρια σας και απενεργοποιήστε τη θερμότητα στο ντουλάπι (για το αρχικό Bradley ίσως θέλετε να αποσυνδέσετε τη θερμαντική αντίσταση). Τοποθετήστε τα παϊδάκια στο Bradley και εφαρμόστε έως και 1:40 ώρα από τον αγαπημένο σας καπνό. Χρησιμοποιώ το Hickory.

Αφαιρέστε τα παϊδάκια από το καπνιστή και αφήστε τα στο ψυγείο για μια ώρα για να κρυώσουν λίγο ακόμα και μετά εφαρμόστε τρίψιμο.

Εφαρμογή τρίψιμο:

Χρησιμοποιήστε όλο το τρίψιμο, μοιράζοντάς το ομοιόμορφα στα δύο ράφια των νευρώσεων. Δεν πρέπει να μείνει κανένα τρίψιμο, αυτό το τρίψιμο θα καταλήξει να αρωματίσει τη σάλτσα σας.

Τυλίξτε κάθε ράφι με παϊδάκια σε αλουμινόχαρτο, αφήνοντας ένα ανοιχτό "στόμιο" στη μία άκρη και βάλτε το ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Χρειάζεστε αυτό το στόμιο για να προσθέσετε το βραστό υγρό.

Ψήσιμο:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250°F. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σκόρδο. Φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ένταση για ένα λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Θα πρέπει να έχετε περίπου 1  φλιτζάνια υγρού σε αυτό το σημείο. Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο και τα ρίχνουμε  ένα φλιτζάνι υγρό μέσα από κάθε στόμιο. Σφραγίστε τα στόμια και γείρετε το αλουμινόχαρτο για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το υγρό.

Βάλτε τα παϊδάκια σε ένα ταψί, τοποθετήστε τα σε φούρνο στους 250°F και σιγοβράστε για 2 ½ ώρες.

Βγάζουμε τα παϊδάκια από το φούρνο και μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου να ζεσταθεί. Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ρίξτε το υγρό από κάθε αλουμινόχαρτο σε μια κατσαρόλα. Χειριστείτε προσεκτικά. Τα σκάφη θα είναι ζεστά και όταν ρίχνετε το υγρό, ο ατμός που διαφεύγει μπορεί να σας κάψει.

Ξανασφραγίστε τις βάρκες με φύλλο αλουμινίου. τοποθετήστε τα ξανά στον «ζεστό» φούρνο.

Σάλτσα:

Αφαιρούμε όλο το λίπος από την επιφάνεια της σάλτσας με μια κουτάλα.

Στη συνέχεια, βράστε τη σάλτσα και συνεχίστε να βράζετε μέχρι να μειωθεί σε όγκο τουλάχιστον κατά το ήμισυ και να αρχίσει να πήζει.

Βγάζετε τα παϊδάκια από το φούρνο και αφήνετε το φούρνο να ψηθεί. Αφαιρέστε τα παϊδάκια από τα αλουμινόχαρτα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με επένδυση με αλουμινόχαρτο. Σφουγγαρίζουμε με τη σάλτσα και το βάζουμε κάτω από το κρεατοπαραγωγής για να «δέσει» η σάλτσα. Κόβουμε τα παϊδάκια σε μερίδες και σερβίρουμε.

Αγριοκαρυδιά
 Ξύλο

Hickory Bisquettes για Bradley Smokers

Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.

Shop Now