Καπνιστό Χοιρινό ψητό Συνταγή
Αυτό το χοιρινό φιλέτο είναι τέλεια καρυκευμένο και αργό καπνιστό στην τελειότητα με τρόπο που είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα σας αφήσει να θέλετε δευτερόλεπτα.
Ingredients
Ψητό χοιρινό φιλέτο με κόκαλα
4 με 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
Νερό
Μαρινάδα:
250 Ml (1 γ) αλάτι
250 Ml (½ γ) καστανή ζάχαρη
Ένα κουτί παγωμένο συμπυκνωμένο χυμό μήλου
15 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) κάθε σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και σάλτσα σόγιας
125 ml (¼ γ) λευκή ζάχαρη
125 ml (¼ γ) μέλι
250 ml (1 γ) τεριγιάκι, τζαμαϊκανό ζουμί ή μαρινάδα της επιλογής σας
Preparation
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μη μεταλλικό μπολ ανάμειξης.
Πάρτε το ψητό και κάντε τυχαίες παρεμβολές με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Γεμίζουμε τις σκελίδες σκόρδου στις ενθέσεις που γίνονται στο κρέας.
Τοποθετούμε το ψητό στον κάδο του μίξερ με τη μαρινάδα και προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να καλύψει το ψητό.
Κλείστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε το σε δροσερό μέρος όλη τη νύχτα.
Το πρωί, αφαιρέστε το ψητό και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα για περίπου 1 έως 2 ώρες.
Μέθοδος καπνίσματος:
Προθερμάνετε το Bradley Smoker στους 90°C (200°F).
Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Apple και αφήνοντας το αμορτισέρ κλειστό καπνό/μαγειρέψτε για 6 έως 10 ώρες ανάλογα με το μέγεθος του ψητού σας.
Για να εξυπηρετήσει:
Αυτό το ψητό είναι ωραίο με λαχανικά και ρύζι. Οι σφήνες ανανά προσθέτουν μια εντυπωσιακή αντίθεση - προσθέστε στο Bradley Smoker για την τελευταία ½ ώρα.
μήλο
Ξύλο
Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.
Shop Now