Stuffed & Smoked Pork Loin Roast Recipe

Γεμιστά και καπνιστά Χοιρινό Λόιν Ψητό Συνταγή



Το φρέσκο ​​δεντρολίβανο ενισχύει ένα μικτό γέμισμα φρούτων σε αυτό το ψητό χοιρινό. Για μια ελαφρύτερη γεύση καπνού, μαγειρέψτε τον καπνό για μισή ώρα και ψήνετε σε φούρνο στους 180 ° C (350 ° F) για περίπου 1 ώρα.

Ingredients

1,5 Kg (3 λίβρες) ψητό χοιρινό φιλέτο, πεταλούδα

5 αχλάδια ξερά, χοντροκομμένα

10 βερίκοκα ξερά, χοντροκομμένα

10 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένα

5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

125 ml (½ φλιτζάνι) κόκκινο ή λευκό κρασί

Preparation

Κόψτε το ψητό με το περιττό λίπος και στεγνώστε τα. Σε ένα μικρό μπολ μαρινάρετε τα αχλάδια, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και το δεντρολίβανο σε κρασί για περίπου 20 λεπτά. Στραγγίζουμε κρατώντας τη μαρινάδα. Ανοίγουμε το ψητό με πεταλούδα και αλείφουμε το κέντρο με τα φρούτα. Τυλίγουμε και δένουμε καλά. Τρίψτε το εξωτερικό με την υπόλοιπη μαρινάδα.

Μέθοδος καπνίσματος:

Προθερμάνετε τον καπνιστή στους 80-90°C (175-190°F)

Τοποθετούμε το ψητό σε λαδωμένη σχάρα

Μαγειρέψτε με καπνό για 6 – 7 ώρες ή έως ότου ένα στιγμιαίο θερμόμετρο δείξει 65-70°C (150-160°F). Οι χρόνοι μαγειρέματος ποικίλλουν ανάλογα με τον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες.

Τεστ ετοιμότητας:

Το κρέας πρέπει να είναι υγρό και τρυφερό. Αφήστε να σταθεί λίγα λεπτά πριν χαράξετε.