Coppa Curing Recipe

COPPA Συνταγή σκλήρυνσης



Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε το COPPA με ολόκληρους μυς ή με κύβους, γνωστός και ως Capicola. Προετοιμάσαμε αυτή τη συνταγή θεραπείας Coppa από ένα άκρο 9,9 lb που είχα στο ψυγείο. Έκοψα το κρέας μυών από την αντίθετη πλευρά της λεπίδας. Ήταν κοντά σε 5 λίβρες, αλλά μετά το Trim και κατέληξα με 4,8 λίβρες. Εδώ είναι τα συστατικά που χρησιμοποιώ και σίγουρα ζυγίζουν σε γραμμάρια.

Ingredients

Περίπου 5 κιλά μυϊκού κρέατος.

Για να το θεραπεύσω, χρησιμοποίησα το Cure # 2.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ CURE #2. Εάν δεν ξέρετε πώς λειτουργεί αυτή η θεραπεία, διαβάστε την.

Ζυγίστε σε γραμμάρια.

Preparation

Ανακατεύουμε όλο το αλεσμένο. (Προσπαθήστε να αποθηκεύσετε τα μισά για αργότερα)

Τρίψτε πολύ καλά το μείγμα μούρων/μπαχαρικών στο κρέας και μπείτε σε όλες τις ανοιχτές περιοχές.

Τυλίξτε πολύ καλά και προσπαθήστε να διώξετε όσο περισσότερο αέρα μπορείτε.

Αυτό θα παραμείνει στο ψυγείο για 9-10 ημέρες. Φροντίστε να το αναποδογυρίζετε καθημερινά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο μείγμα θεραπείας μετά τις πρώτες 9-10 ημέρες και να το ξαναβάλετε στο ψυγείο για άλλες 9 ημέρες.

Μετά από αυτό, ξεπλύνετε το κρέας και στεγνώστε στον αέρα για 3-4 ώρες. Ενώ στεγνώνει, μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό ή γλυκό τρίψιμο για να το εφαρμόσετε πριν γεμίσετε.

Συνήθως χρησιμοποιούνται μοσχάρια, αλλά έχω μερικά μεγάλα περιβλήματα 90-100 mm που θα χρησιμοποιήσω. Ή αλλιώς κάποια περιβλήματα με επένδυση πρωτεΐνης. Επίσης το καλούπι 600 επιλέγεται.

Μετά τις 9 ημέρες, ξεπλύνετε καλά το coppa, στεγνώστε το και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα για μια ώρα, πριν μπείτε στο drybag.