Καπνισμένο σφενδάμι Πίσω μπέικον Συνταγή
Για όλους αυτούς τους λάτρεις του μπέικον εκεί έξω, μια από τις καλύτερες συνταγές μπέικον ποτέ! Μόλις μερικά απλά συστατικά, ένας καπνιστής Bradley και πολλή υπομονή για να το κάνει χαμηλό και αργό.
Ingredients
1 ψητό χοιρινό φιλέτο ολόκληρο
Bradley Maple Sugar Cure (η ποσότητα εξαρτάται από το βάρος του ψητού οσφυϊκού)
Preparation
Κόψτε το ψητό χοιρινό φιλέτο αφαιρώντας το μεγαλύτερο μέρος του λίπους από το εξωτερικό.
Μόλις κόψετε, ζυγίστε το χοιρινό φιλέτο. Στη συνέχεια, μετρήστε το απαιτούμενο Maple Sugar Cure.
Για κάθε 5 κιλά κρέας χρειάζονται 3 κουταλιές της σούπας. Χρησιμοποιήστε μια αριθμομηχανή για να προσδιορίσετε την αναλογία και το απαιτούμενο ποσό.
Τρίψτε τη μετρημένη θεραπεία σε όλο το χοιρινό φιλέτο. Φροντίστε να το τρίψετε σε όλες τις πλευρές του κρέατος.
Τοποθετήστε το χοιρινό φιλέτο σε μια μεγάλη σακούλα κατάψυξης ή σακούλα κενού ασφαλή για τρόφιμα.
Αφήστε το χοιρινό φιλέτο στο ψυγείο για 7-10 ημέρες, αναποδογυρίζοντάς το δύο φορές την ημέρα.
Αφού ωριμάσει στο ψυγείο, ξεπλύνετε καλά τη χοιρινή φιλέτο κάτω από κρύο νερό.
Βάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Αυτό στεγνώνει το εξωτερικό του κρέατος ενισχύοντας τη διαδικασία καπνίσματος.
Ρυθμίστε τον καπνιστή στο 250ºF χρησιμοποιώντας μπισκότα από ξύλο σφενδάμου.
Τοποθετήστε το χοιρινό φιλέτο σε μια σχάρα καπνιστών.
Καπνίζετε το χοιρινό φιλέτο μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 155°CºΦΑ.
Αφαιρέστε το μπέικον από το τσιγάρο και αφήστε το να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Κόβουμε το πίσω μπέικον και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι. Σερβίρετε σε σάντουιτς, με αυγά ή μόνο μόνο του!
Με Στηβ Σίλκα
Σφεντάμι
Ξύλο
Με μια ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των πτηνών θηραμάτων.
Shop Now