Καρυκευμένος Δανικό λουκάνικο - καπνιστό λουκάνικο Συνταγή
Αυτή η συνταγή είναι για ένα λουκάνικο χοιρινού κρέατος δανικού στυλ. Τα παραδοσιακά μπαχαρικά είναι μαύρα πιπέρι, allspice & cercoves.
Ingredients
2 λίβρες χοιρινό πισινό
0,5 Lb χοιρινή κοιλιά
½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κγ πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
¼ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
Περίβλημα γουρουνιού
Preparation
Χτυπάμε μαζί το ζωμό λαχανικών, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά. τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο
Τρίψτε το χοιρινό γλουτό και την κοιλιά μαζί
Ανακατέψτε το μείγμα μπαχαρικών με κιμά σε χαμηλή ταχύτητα, με το κουπί προσάρτησης του όρθιου μίξερ για 3 λεπτά
Μουλιάστε το περίβλημα του γουρουνιού για 30 λεπτά, στραγγίστε το και στη συνέχεια ξεπλύνετε με φρέσκο νερό
Γεμίστε το λουκάνικο σε φυσικό περίβλημα γουρουνιού
Παραδοσιακά, το medisterpølse δεν είναι στριμμένο σε συνδέσμους και συνήθως σερβίρεται ως ένα μακρύ πηνίο. Ωστόσο, για τις χρήσεις μου και για να απλοποιήσω το κάπνισμα, κάνω twist medisterpølse, αλλά αυτό το βήμα είναι προαιρετικό. Εάν δεν στρίβετε σε συνδέσμους, βεβαιωθείτε ότι το πηνίο λουκάνικου περιστρέφεται και βρίσκεται σε απόσταση στη σχάρα καπνιστών, καθώς το κρέμασμα θα είναι δύσκολο
Αποστειρώστε μια βελόνα ραψίματος ή καρφίτσα σε βραστό νερό και τρυπήστε τυχόν τσέπες αέρα στο λουκάνικο
Στεγνώστε το λουκάνικο με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή αφήστε το κρεμασμένο σε δροσερό και στεγνό μέρος για μια ώρα
Καπνίζετε με μπισκότα Bradley Alder μεταξύ 140-160°F, μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 160°F
Τοποθετήστε το σε παγόλουτρο αμέσως μετά την απομάκρυνση από το κάπνισμα
Κλήθρα
ξύλο
Η σκλήθρα χρησιμοποιείται συνήθως για καπνιστό σολομό λόγω της πιο ήπιας γεύσης της. Ωστόσο, χάρη στην ελαφριά, γλυκιά και μοσχομυριστή γεύση του, είναι μια απαλή γεύση καπνού ιδανική για σχεδόν κάθε πιάτο.
Shop Now