smoking salmon

Αγαπημένη Καπνιστό ψάρι Συνταγή



Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σολομό ή οποιοδήποτε από τα αγαπημένα σας ψάρια. Το σιρόπι σφενδάμου και η καστανή ζάχαρη θα κάνουν την τέλεια άλμη. Δοκιμάστε το ξύλο Hickory, εάν καπνίζετε σολομό.

Ingredients

Αλμη:

4 φλιτζάνια (32 ουγκιές) χυμός μήλου

½ Φλιτζάνι (4 ουγγιές) αλάτι τουρσί

½ Φλιτζάνι (4 ουγγιές) σιρόπι σφενδάμου

½ Φλιτζάνι (4 ουγγιές) καστανή ζάχαρη

Preparation

Αλμη:

Προσθέστε τουρσί αλάτι στο χυμό μήλου και ανακατέψτε να διαλυθεί.

Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και ανακατέψτε.

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Το κάπνισμα των ψαριών:

Τοποθετήστε κομμάτια σολομού 3 ιντσών ή το αγαπημένο σας ψάρι, με το δέρμα προς τα επάνω, σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο ή σακούλα με φερμουάρ.

Προσθέστε άλμη στο ψάρι και βάλτε το στο ψυγείο για 8 ώρες.

Αφαιρέστε τα ψάρια από την άλμη. στεγνώστε με ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα.

Τοποθετήστε το δέρμα του ψαριού με την πλευρά προς τα κάτω στη σχάρα. θέση σε καπνιστή.

Καπνός Hickory στα 130ºF για 7 ώρες.

Απολαμβάνω!