Αγαπημένη Καπνιστό ψάρι Συνταγή
Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σολομό ή οποιοδήποτε από τα αγαπημένα σας ψάρια. Το σιρόπι σφενδάμου και η καστανή ζάχαρη θα κάνουν την τέλεια άλμη. Δοκιμάστε το ξύλο Hickory, εάν καπνίζετε σολομό.
Ingredients
Αλμη:
4 φλιτζάνια (32 ουγκιές) χυμός μήλου
½ Φλιτζάνι (4 ουγγιές) αλάτι τουρσί
½ Φλιτζάνι (4 ουγγιές) σιρόπι σφενδάμου
½ Φλιτζάνι (4 ουγγιές) καστανή ζάχαρη
Preparation
Αλμη:
Προσθέστε τουρσί αλάτι στο χυμό μήλου και ανακατέψτε να διαλυθεί.
Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και ανακατέψτε.
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Το κάπνισμα των ψαριών:
Τοποθετήστε κομμάτια σολομού 3 ιντσών ή το αγαπημένο σας ψάρι, με το δέρμα προς τα επάνω, σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο ή σακούλα με φερμουάρ.
Προσθέστε άλμη στο ψάρι και βάλτε το στο ψυγείο για 8 ώρες.
Αφαιρέστε τα ψάρια από την άλμη. στεγνώστε με ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα.
Τοποθετήστε το δέρμα του ψαριού με την πλευρά προς τα κάτω στη σχάρα. θέση σε καπνιστή.
Καπνός Hickory στα 130ºF για 7 ώρες.
Απολαμβάνω!