
Ζεστή σαλάτα από Καπνιστό σκουμπρί & Baby Beetroot με dressing μουστάρδας Dijon & χρένο
Το σκουμπρί κατατάσσεται ψηλά με ρέγγα και σολομό για τα πιο δημοφιλή καπνιστά ψάρια. Πλούσια και ελαιώδη, στριμμένα με γεύση, λίγο πάει πολύ μακριά-και είναι σχετικά φθηνά!
Ingredients
Θεραπεία:
800 γρ σκουμπρί
50 γρ θαλασσινό αλάτι
60 γρ καστανή ζάχαρη
Χυμός από ένα μικρό λεμόνι
(1 φιλέτο σκουμπρί ανά άτομο)
Ένα στρογγυλεμένο κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
½ κουταλάκι του γλυκού ρευστό μέλι
1 κουταλιά της σούπας λευκό βαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Ένα στρογγυλεμένο κουταλάκι του γλυκού κρεμώδη ζεστή σάλτσα χρένου
Preparation
Για 800 γρ σκουμπρί, φιλεταρισμένο και καθαρισμένο, ανακατεύουμε 50 γρ θαλασσινό αλάτι με 60 γρ καστανή ζάχαρη και χυμό από ένα μικρό λεμόνι.
Τρίψτε τη θεραπεία στη σάρκα πλευρά του ψαριού και βάλτε τη σάρκα με τη σάρκα μαζί σε ένα άνετο δοχείο.
Αφήστε το για 30 λεπτά και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά, στεγνώστε τα και βάλτε τα σε συρμάτινα καλάθια Bradley, σε απόσταση μεταξύ τους.
Αφήστε τα φιλέτα να στεγνώσουν σε ένα δροσερό, ευάερο, τοποθετήστε για μια ώρα (όχι στο ψυγείο) ενώ θερμαίνετε το ντουλάπι Bradley Smoker στους 190°F/85°C, φορτώνετε με μπισκότα δρυός και καπνίζετε για περίπου 45 λεπτά - 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί σε εσωτερική θερμοκρασία 72°C Αφήστε να κρυώσει και αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.
Επιτρέψτε ένα φιλέτο καπνιστό σκουμπρί ανά άτομο για ένα υπέροχο, ζωντανό και γευστικό ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα.
Τοποθετήστε τα baby beetroots σε θερμοκρασία δωματίου σε πιάτα ή ρηχά μπολ και σκορπίστε τα με πιπεράτα φύλλα ρόκας.
Ζεσταίνουμε τα φιλέτα σκουμπριού κάτω από τη σχάρα, γυρίζοντας μια φορά, μετά κόβουμε σε κομμάτια και σκορπίζουμε πάνω στη σαλάτα.
Φτιάξτε ένα παχύρρευστο ντρέσινγκ γαλακτώματος ανακατεύοντας ένα στρογγυλεμένο κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon με ½ κουταλάκι του γλυκού ρευστό μέλι και 1 κουταλιά της σούπας λευκό βαλσάμικο σε μια πάστα.
Τώρα κτυπήστε μέσα 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο λίγο λίγο μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο γαλάκτωμα.
Τέλος, προσθέστε ένα στρογγυλεμένο κουταλάκι του γλυκού κρεμώδη ζεστή σάλτσα χρένου και ξαναχτύπησε.
Προσθέστε σταγόνες από το dressing στις σαλάτες και σερβίρετε με ζεστό, τραγανό μαύρο ψωμί.
Δρυς
Ξύλο

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.
Shop Now